vendredi 18 février 2022

Syömishäiriö

Tähän on pakko kommentoida, että naisten maailma on ihan pienestä pitäen aivan eri tavalla ulkonäkökeskeinen kuin miesten; Se lähtee jo siitä, että pikkutyttöjen ulkonäköä kehutaan ja ehkä moititaan sottaisuudesta, tyttölapsen kohdalla ulkonäkö on ihan eri tavalla puheissa kuin poikalapsen kohdalla; "Onpa tukka kammattu nätisti!" "Näyttääpä teidän Maija kauniilta tuossa juhlamekossa, ai että!"
-Puhumattakaan tietysti sitten median luomista paineista; nykyisin ennen kaikkea some, mutta myös perinteiset; lehdet, tv-sarjat jne. Ulkonäön ehostaminen tukan laittamisen ja meikkaamisen opettelun myötä tulee osaksi tyttölapsen arkea huomattavasti aikaisemmin, kuin teinipoika kiinnostuu hiusten leikkauksesta jollain tietyllä tavalla tai opettelee ajamaan viiksihaituviaan.
Että tarvitseeko sitä tosiaan ihmetellä, miksi nuorilla tytöillä driverina on ulkonäkökeskeisyys? Se ei ole heidän vikansa vaan tämän kaiken tässä ympärillä.

Toki, lukemani mukaan nykyisin, ilm. erityisesti sosiaalisen median vuoksi, ulkonäköpaineita kokevat myös nuoret pojat.

Olen samaa mieltä kyllä tuosta mitä kirjoitit, että kunnolla ruokaa ja terveempiä tavoitteita mutta mielestäni ei ole yhtään omituista - paitsi ehkä aikuisen miehen mielestä - tuo nuorten tyttöjen ulkonäkökeskeisyys.

Adblock test (Why?)



Syömishäiriö

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire