mercredi 6 septembre 2023

AMK - opiskelu

Olen tässä vielä "vanhoilla" päivilläni tullut siihen tulokseen että joku "oikea" tutkinto pitäisi vielä hankkia. Eli opiskelemaan pitäisi lähteä, ja todennäköisin koulu olisi varmaan amk. Kysymys kuuluu: miten nopeasti 240 op:n opiskelut tekniikan alalla on käytännössä mahdollista suorittaa? Opinto - ohjelmien esittelyssä on aina opintojen kesto 4 vuotta, mutta onko joku palstalaisista runtannut opintoja läpi esim. kolmessa vuodessa? Tarkoitus olisi opiskella ihan kokopäiväisesti, eikä käydä töissä samaan aikaan. Tuntuu vaan tuo neljä vuotta aika pitkältä ajalta istua koulun penkillä.


Jos aiot opiskella muiden opiskelijoiden tahtiin, niin useassakin amk:ssa valmistuminen luonnistuu n. 3.5 vuoteen, vaatii tosin sitä, että päätttötyö pitää aloittaa ajoissa. Käytännössä koulut yrittävät venyttää valmistumisia senverran että opiskelija tulee merkittya paikallaolevaksi tuon neljän vuoden ajan, kun kerran osa koulun rahoituksesta tulee tuosta pääluvusta mitattuna(tämähän ei tietenkään estä työskentelyä papereita odottaessaan). Uskoisin tosin että tuo kolmen vuoden opiskeluaika olisi ahkeralle kaverille ihan mahdollinen, ainoa rajoittava tekijä todennäköisestikin juuri tuo koulun kanta siihen, että päästävätkö he valmistumaan mitenkin nopeasti. Jos asiat mietityttävät, niin kannattaa tietenkin ottaa suoraan yhteyttä koulutusohjelman johtajaan ja kysyä että miten asia luonnistuisi(jos ei halua toimia mutu-tiedon varassa) -yleensä koulujen nettisivuilla on näille henkilöille yhteystiedot.
Sinällään ikäsi ei ole tuolla päiväpuolellakaan mitään vanhusluokkaa, vanhimmat päiväpuolen opiskelijat useasti 35 vuoden kieppeillä ja hyvin ovat porukan mukana kulkeneet. Läsnaolojutuista ja sellaisista kannattaa myös kysyä koulusta suoraan, yleensä tosin vain labrat, tiimityöt ja jotkin kielten kurssit sellaisia, missä on jokin läsnäolopakko(lienee tosin muutenkin ilmeistä :D).

Kurssien vaatimuksista vois sanoo sellasta, että ei ole kovinkaan montaa kurssia, minkä oikeasti pääsee läpi lukematta... poisluettuna sellaiset, mitkä menee esim. lukion kurssien kanssa päällekkäin (mm.perusmatikat).
Ainakin meillä muutama matikankurssi, minkä pitkän matikan hyvin suorittaneet kykenisivät tenttimään samantien.

Nykyisin olaan menossa yhä enemmän siihen suuntaan, että vähennetään lähiopetusta ja lisätään harkkatöitä. Tämä toisaalta helpottaa tuota nopeaa valmistumista, mutta toisaalta myöskin vaikeuttaa, kun niitä palautuksia rupeaa sitten olemaan rutkasti kovalla opiskelutahdilla(omasta aikataulutuksestahan se kiire on aina lähtöisin :nolo: ..).

Adblock test (Why?)



AMK - opiskelu

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire