mardi 26 septembre 2023

Proteiinien rasitus elimistölle

Jos fiilataan välimerkkiä jälleen kerran, niin imeytyvyys ja hyväksikäyttöarvo eivät välttämättä korreloi keskenään.

Karkeasti ottaen munan keltuainen on parasta proteiinia mitä keholle voi tarjota. Pelkästään jo siksi että se tarjoaa lukuisia muita terveyshyötyjä, mutta myös siksi että sen proteiinit vastaa per gramma enemmän kuin muiden proteiinilähteiden.

Gramma keltuaisen proteiinia vastaa noin 1,5-2 g lihaproteiinia, 3 g maitoproteiinia, 3,5-5 g heraproteiinia (teollinen) ja 9 g kasvien proteiinia.

Proteiinit esiintyy luontaisesti aina eri pituisina aminohappoketjuina, ja aina myös tiettyjen rasvojen, ravinteiden ja entsyymien yhteydessä, ja tätä kokonaisuutta ei voi kopioida ottamalla huikka rypsiöljyä ja monivitamiini.

Proteiinisynteesi on muutakin kuin aminohappojen läpäisy suolenseinämästä. Lisäravinneproteiinit on poikkeuksetta denaturoitunutta (kuollutta) ja keho joutuu käsittelemään sen yksittäisinä aminohappoina, eikä biologisesti toimivana kokonisuutena. Tällä on suuri merkitys käytännössä.

Jos olisin huolissani munuaisistani, pitäisin verenpaineeni kurissa, enkä pohtisi niinkään proteiinin määrää.

Tiedän että tämä viisastelu aiheuttaa ärsytystä monessa, ja siksi jokainen voikin syödä mitä haluaa 🙂 ilman että koen siitä murhetta.

Adblock test (Why?)



Proteiinien rasitus elimistölle

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire