dimanche 10 septembre 2023

Iso TRANS-urheilukeskustelu

Kyllähän toi hieman epäreilulta kuulostaa omaankin korvaan, mutta koskas urheilu ois reilua ollut? Varmasti jo tuollakin tasolla kilpaillessa on kilpasiskoillakin jo kaikenlaisia keinoja käytössä. Mikäs se estää syntyjään naista kuurittelemasta vaikka sen 15-20v ja kisaa sitten vetskusarjassa niinkuin tämä? Yhtälaillahan siinä on saavutettu etulyöntiasemaa.

Vaikeita juttuja kaikenkaikkiaan. Ymmärrän jos urheilu olis tälle naiselle kaikki kaikessa ja kun virallisesti on nainen niin ei varmaan pääse miesten sarjoihinkaan osallistumaan. Mutta jotenkin tässä haiskahtaa enemmänkin se että on tajuttu mikä etu miehinen menneisyys on nimenomaan noissa lajeissa (kuulantyöntö, voimanosto jne...).

Milläs se sukupuoli noissa skaboissa ylipäänsä määritellään? Ymmärtääkseni siihen ei pelkkä HETU riitä. Onko siellä jotkut testorajat tms? Kromosomien mukaanhan kyseessä on mies... sillä perusteellahan on ainakin tuolla isoissa kisoissa naisten suorituksia mitätöity, mut ei taida pätee täällä kansallisella tasolla.

Adblock test (Why?)



Iso TRANS-urheilukeskustelu

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire