dimanche 10 septembre 2023

Grappling porinaa

Grappling mahtaa olla kovassa nosteessa siksi, että vaparibuumista huolimatta harvat voivat lajia harrastaa. BJJ on "uusi" laji jossa asenteet ja markkinointi on nykyaikaa. Halukkaat katsokoot youtubesta BJJ vs Judo tms lajit miten on videoita. BJJ ja lukkopaini ovat lajeja joita on helpompi harrastaa 2-3 kertaa viikkoon. Myös kynnys kisata on matalampi mitä lyöntilajeissa. Joillain varmaan painaa vaakakupissa sekin ettei haluta ottaa iskuja kupoliin. Grappling on siinä suhteessa hauska laji, että treenaaminen on pirun mukavaa, mutta kisoja joissa ei ole jotain tunnelatausta valmiina, on pirun tylsä katsoa. Krekoa oon aina kattonu kun suomalaiset mm- tai olympiamolskilla painivat. BJJ:tä ja lukkopainia lähinnä livenä, judoa en ollenkaan.

Mitä mieltä seuraavista. Kukkakaalikorvat, hot or not? Vyöarvot BJJ:ssä onko järkeä?


Kukkakaalikorville ei oikeen voi mitään, jollet omista aivan saatanan "fletkuja" korvia. Mulla on aina ollut kovarustoiset korvat, ja nyt jo 10kk treeneillä toinen korva ihan rutussa. Käytän korvasuojia silloin kun kipu on niin kova että on pakko, mutta sparrikaverit kitisee noista kun niiden ulkopinta on kova, ja itsellä jää jatkuvasti pää giljotiineihin ja triangeleihin noiden kanssa.

BJJ No-Gi finnish openeissa oli aivan saatanasti katsojia, en olisi uskonut että helsingin urheilutalon katsomo oli parhaimmillaan 60% täynnä, kun jengi oli painimassa. On hienoa nähdä, että ukkoja kiinnostaa, ja itsellä parempi fiilis kisata, kun voittaessa kuulee yleisönkin ;)

Miksi NoGi kisoihin vyöarvot bbj:stä, vaikka suurta osaa bbj-tekniikoista pysty edes käyttämään ilman pukua. Eikö voisi lajia kehittää täysin omaksi jutukseen ja myöntää Nogi-vyöarvot, jos sellaisia on pakko jakaa?


Onhan lukkopainissa jako vain amatööreille ja ammattilaisille? Siellä ei vyöarvot vaikuta. No-Gin ja lukkopainin suurin ero taitaa olla jalkalukkojen sallivuudessa. Amatööreille lukkopainissa sallittu toehold, kneebar ja suora nilkkalukko.
Vyöarvot on tällä hetkellä kyllä ihan hyväkin asia. Varsinkin nyt kun purppurat irrotettiin elitestä. Kisaajamäärät todella kovassa nousussa ja kynnys kisaamiseen pienempi kun on oman tasoisille sarjat. Toki tässä on pieni epäkohta mun mielestä juurikin nogi kisoissa kun valkovöiden/sinivöiden sarjoissa voi olla todella kauan treenanneita mma/paini/judo taustaisia kavereita. Mun mielestä on hyvä että on noita nogi kisojakin kun en juurikaan tykkää puvulla kisata vaikka oikeastaan enemmän tulee puku päällä treenattua kun ilman.

Oma ihanne tilanne ois kun tulis semmoset kisat missä on heelhookit yms temput sallittuja mutta vyöarvoilla ja bjj pistesysteemillä.

Tällä hetkellä kyllä menossa ihan hyvään suuntaan bjj hommat suomessa kunhan vaan tulis vielä lisää ruskea_musta sarjoihin kisaajia.


Ainakin aloittelijoille on mun mielestä hienoa, että on tuo valkovöidenkin vyösarja, vaikka sielläkin välillä näkee kaikenmaailman epäkohtia (esimerkkinä Makwan Amirkhani jossain salikisoissa oliko se nyt 2013). Mulle ainakin olisi todella kova kynnys kisata suoraan jossain paljon kokeneempien kanssa, mutta valkovyösarjan takia uskalsin lähteä sm:iin 4kk treenillä. Eihän siitä mitään tullut, mutta seuraaviin kisoihin lähtö oli taas paljon helpompaa henkisesti.

Musta tuntuu, että todella moni aloittaa vaparin peruskurssilla, mutta sitten kun tajuaa miten raskasta ja monipuolista se on, varsinkin jos siinä haluaa menestyä, niin moni jatkaa pelkästään grapplingia. Myös tuossa joku mainitsi harjoitusmääristä, en tiedä miten muilla, mutta mulla ei kestäisi kroppa treenata vaparia niin usein kuin subbaria/BJJ:tä.

Adblock test (Why?)



Grappling porinaa

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire