samedi 2 septembre 2023

UFC on ESPN: Gane vs. Spivac (La 2.9.2023 Accor Arena, Paris, France)

Päämatsista sellainen viba, että en osaa sanoa kumpi voittaa mutta matsi tuskin tulee olemaan tasainen. Spivac on kehittynyt viimeisen parin vuoden aikana aika reilusti ja on vielä etenkin raskaan sarjan mittapuulla hyvin nuori kaveri. Spivacilta on nähty aika hyvää varianssia sen suhteen miten painia ja alasvientejä ketjutetaan ja varioidaan, en usko että parin vuoden takainenkaan Spivac kertoo paljoakaan siitä mikä on miehen taso nykyään. That said, miehen pystyottelu nojaa luonnollisesti yhä paljolti siihen miten paljon vastustaja joutuu funtsimaan mahdollista painialoitetta Spivacilta. Jos Gane onnistuu välttämään Spivacin lähentelyt niin en usko että pystyottelu on lainkaan tasaväkista, vaan Gane päässee etenevässä määrin enemmän niskan päälle matsin mennessä eteenpäin.

Ganesta ja MMA Factorysta ylipäänsä ei oikein ota selkoa että miten painiin oikein panostetaan. Ennen matseja Jonesia ja Ngannouta vastaan on tullut vähän sellainen mielikuva että Gane ei koe edes tarvitsevansa juurikaan painitreeniä, Ngannoukin alkoi ottaa oikeita kehitysaskelia tässä vasta kun lähti menemään Factorylta ja Ranskasta. Gane on niin fyysisesti lahjakas ja fiksun oloinen ottelija että vaikea kuvitella ettei oppisi edes siinä määrin painimaan että voisi välttää painimista tarpeeksi tehokkaasti, panostamisesta ja viitsimisestä tuntuu olevan viime kädessä kiinni homma. Raskaassa sarjassa on ikävä kyllä turhan helppoa pärjätä kovin puutteellisellakin painilla, joten tavallaan ei tuota tarvitse edes ihmetellä niin paljon. Jos Ganen painipeliin ei ole panostettu nyt oikeasti vakavalla mielellä niin on aika helppoa kuvitella miten Spivac pitää Ganea linkousohjelmassa niin kauan kuin vaan on tarpeen.

Fiorot vs Rose on myös mielenkiintoinen ja vaikea arvioida ennakkoon. Kaiken järjen mukaan Fiorot isona, ulottuvana ja hyvin aktiivisena luonnollisena kärpässarjalaisena pitäisi olla vahvoilla tässä. Mutta mutta, Rose on kuitenkin osoittanut olevansa parhaimmillaan maailman paras naisten kovatasoisimmassa painoluokassa, ja kaikesta päätellen on myös ottanut lihasta lisää siinä määrin, että tämä vaikuttaisi olevan hyvin harkittu ja valmisteltu painoluokan siirto eikä mikään varpaiden huljuttelu kokeilumielessä. Rose myös yleensä pärjää parhaiten silloin kun tältä ei odoteta niin paljoa, ja ei minusta pitäisi olla mitään epäselvyyttä siitä että teknisesti Rose on parempi ottelija. Rosen isoin haaste on päästä oikealle etäisyydelle, Fiorotin peli perustuu pitkälti siihen että hän pommittaa melko pitkältä etäisyydeltä isolla volyymilla ja on onnistunut tähän asti myös pitämään tuon etäisyyden hyvin. Ehkä Rose onnistuu viemään tätä painimalla, se ainakin tuntuisi loogiselta vaihtoehdolta. Joka tapauksessa Rosen kerroin houkutti itseä kokeilemaan. Rosen edellinen matsi oli varmaankin huonoin tittelimatsi UFC:n historiassa, ellei jopa huonoin ottelu ylipäätään ainakin modernimman aikakauden matseista. Mutta silti tätä ennen Rose voitti mm Weilin kahdesti, ja Weili on varmaan p4p tämän hetken ykkösottelija UFCssa naisten puolella.

Benoit Saint-Denis ja Thiago Moises on minusta yksi tämän kortin helmistä. Saint-Denis oli todella vakuuttava viime matsissaan, todella brutaalia potkimista. Moises taas on sellainen perushyvä ottelija jota ei auttaisi koskaan oikein laskea pois pelistä, etenkin jos saa paininsa kulkemaan missä mies on vahvimmillaan. Ranskalaisen hypejuna on selvästi hyvässä menossa kun Moises on selkeä altavastaaja kertoimissa, Moisesin vastustajat on kuitenkin paria kertaluokkaa kovempia olleet joten pakkohan tässäkin on kokeilla isoa kerrointa.

Volkanin pitäisi tuo matsinsa onnistua voittamaan. Guskovilla on hyvä recordi mutta tuo painoluokka on myös niin heikko isojen organisaatioiden alapuolella että vastustajat ovat hyvin voineet olla aivan mitä sattuu. Minulla ei ole suoraan sanottuna oikein mitään luottoa Guskoviin, kaveri ei suoraan sanottuna vaikuta kovin hyvältä. Tai ainakin vaadin näyttöä asiasta. Volkan on sen sijaan otellut maailman huippuja vastaan melkein kaiken aikaa ja otteet on olleet ihan tasaisen hyviä. Volkanin pysäytysvoitolle laitoin järjestelmään tässä.

Adblock test (Why?)



UFC on ESPN: Gane vs. Spivac (La 2.9.2023 Accor Arena, Paris, France)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire