dimanche 17 septembre 2023

UFC Fight Night: Grasso vs. Shevchenko 2 (La 16.9.2023 T-Mobile Arena, Las Vegas)

Tuntuu ihan järjettömältä miten joutuu yhä valittamaan että miten näin korkean tason otteluihin ei saada tuomareita jotka ymmärtäisivät lajia edes sen verran että ei nähtäisi tämän kaltaisia täysin idioottimaisia pisteytyksiä. Tuo viimeisen erän 10-8 pistekortin pitäisi riittää minusta osoitukseksi siitä että tämä tyyppi ei vaan kuulu tuomaroimaan vapaaottelua, niin kaukana kahden pisteen erävoiton kriteereistä tuo jää vaikka millä helvetin ilveellä koettaisi katsoa. Jos haluaa nähdä tämän niin että Grasso pitää vyönsä niin tuosta matsista voi ihan loogisesti nähdä 3 erää Grassolle, mutta pitäisihän näihin lopputuloksiin päästä sellaisella tavalla joka osoittaa edes auttavaa ammattitaitoa tuomareilta ja jolla on jotain tekemistä sen kanssa mitä ottelussa tapahtuu.

Itse näin näin perstuntumalta 3 erää Shevchenkolle mutta aika lailla perskarvan ohuisella marginaalilla joten väittelyssä en kuolisi sille kukkulalle. Vaikka näitä loputtomia rematcheja en yleensä kannata niin jäi tästä minusta perusteet sille että kolmas ottelukin voisi olla paikallaan, kuitenkin matsi oli todella viihdyttävä, jännä ja tasokas josta kummankin voitolle voi löytää perusteita. Tämä oli varmaan viihdyttävin Valentinan matsi mitä muistan myös, joka myös puoltaa uusintaa minun puolesta koska yleensä Valentinan matsit ovat ihan kamalaa katsottavaa.

JDM - Holland ottelusta en ihan ymmärrä miksi ihmiset on näin takajaloillaan lopputuloksesta. Minusta JDM teki tuossa ottelussa ihan selvästi sen mitä voittamiseen vaaditaan. Jack osui useammin puhtaasti minusta tuossa matsissa, tilastot on aika tasaiset mutta Holland löi selvästi enemmän suojaukseen. Jackie etenkin nopeasti eteenpäin tullessa sai muutamia hyviä comboja suoraan Hollandin komentokupoliin. Lisäksi en tykännyt Hollandin tavasta suojautua kääntämällä takaraivoa tarjolle. Hollandilla ei usein riitä oikein kurinalaisuus ja otteiden tasaisuus näissä korkeamman tason matseissa, se tämänkin ottelun minusta enimmäkseen ratkaisi.

Rosas jr voitti taas vaihteeksi, mutta yhä kaveri on liian nuorena liian isoissa valoissa. Taso ei riitä vielä, ikää ja kokemusta pitäisi hakea etenkin kun kyse on näin kovasta sarjasta kuin 135. Mitchell oli niin selvästi Rosasin voittoa silmällä pitäen valittu kaveri kuin olla ja voi, niitä ainoita ottelijoita UFC:n BW:ssä jotka ei kykyjen puolesta kuuluisi koko organisaatioon. Mitchell on voittanut selvästi heikkotasoisempia tyyppejä koko ikänsä Alaskan paikallistasolla pitkälti olemalla vaan fyysisesti valmiimpi, mutta ei siinäkään mitenkään niin erikoinen että sillä UFC:ssa voittaisi otteluita. Kaveri ei kuulu UFC-tasolle, käyttöä korkeintaan siinä että tarjoaa voittoja niille joille halutaan menestystä. Kun Rosasille joudutaan laittamaan taas pykälää tai paria korkeampitasoista vastustajaa, niin näkisin että vaikeuksia tulee taas.

Kyle Nelson otti ihan hienon voiton ottaen huomioon miten paljon fyysisesti oli kirittävää vastustajaan nähden. Ei mikään älyttömän viihdyttävä ottelu mutta pakko arvostaa silti.

Daniel Zellhuberista voi tulla vielä ihan contender, tosin vähän hämmästytti miten paljon Giagos sai osuttua Zellhuberiin kun vertaa edelliseen todella hienoon suoritukseen Lando Vannataa vastaan. Zellhuberilla on kuitenkin aikaa vielä kehittyä, nuori tyyppi ja raamit on enemmän kuin kohdallaan.

Lupita Godinez antoi niin suvereenin selkäsaunan Elise Reedille että ihan pahaa teki katsoa. Ei mitään jakoa Reedillä. Reed tosin oli melkein yhtä sopivasti valittu vastustaja Lupille kuin Mitchell Rosasille. Silti hieno suoritus.

Kopylov - Fremd ottelusta pelkäsin tulevan aivan kamalaa katsottavaa koska Fremdin matsit yleensä ovat. Fremd pystyy paikkaamaan aukkoja pelissään olemalla sitkeä ja hirveän kokoinen, ja pelkäsin että kun Kopylov saa otetta matsista pystyssä niin Fremd tekee tästä pelkkää häkkiä vasten grindaamista. Kopylov pystyi hyvin välttämään tuon ansan ja pakko nostaa hattua Fremdille viimeiseen asti yrittämisestä. Kopylov pommitti hienosti vartaloa pään ohella ja tuli melkein haamukipua itsellekin tuosta ratkaisevasta osumasta josta Fremd taittui kuin puutarhatuoli. Kopyloville voisi pistää hiljalleen jotain rankattua kaveria vastustajaksi.

Ps. Pitäisiköhän ainakin tittelimatseissa ja miksei vaikka korttien pääotteluissakin kokeilla sellaista systeemiä jossa olisi vaikka 5 pistetuomaria? En usko että se voisi ainakaan huonommaksi muuttaa tilannetta, karsisi varmaan näitä kaikista idioottimaisempia pois tai vähentäisi niiden merkitystä ainakin.

Adblock test (Why?)



UFC Fight Night: Grasso vs. Shevchenko 2 (La 16.9.2023 T-Mobile Arena, Las Vegas)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire