mercredi 26 octobre 2016

Välilevynpullistuma ja sen hoito

Tervetuloa kerhoon! Toivottavasti sinulla parantuu ilman leikkausta, tai voidaan leikata ja toivottavasti leikkaus auttaa jos tarvetta.

Minulla tuli välilevynpullistuma 4. ja 5. nikaman väliin armeijassa, n. 8 vuotta sitten. Ja vieläkin vaivaa, millon enemmän millon vähemmän, mutta rajoittaa kyllä tekemisiä salilla. Maastavetoa erehdyin kerran kokeilemaan hyvin pienellä painolla niin oli kuukauden verran ikävästi kipeenä ja säteili jalkaan... kyykkyjä en vapaasti tangolla tee mutta hack-kyykkyjä pystyn kohtuudella tekemään ilman ongelmia. Vyö ei juuri auta ongelmaan yhtään, hyvin harvoin edes vyötä käytän, vaikka kaiketi pitäisi käyttää. Ja mullakin kipu tulee nimenomaan enemmänkin pakaran seudulle kuin itse selkään. Pahimmillaan säitelee sitten pohkeeseen asti. Soutu alataljalla on myös yksi liike missä ottaa ikävästi, ja sitä kun kaikenlisäks niin tekisi mieli tehdä.

Kai nuo välilevynpullistumat on hyvin yksilökohtaisia, toisilla paranee hyvin ja nopeesti ja toisilla jää elinikäiseksi vaivaksi kuten mulla. Sillon aikanaan kun kuvattiin Tilkassa jne... pistettiin sitten kotiin intistä (kerkesin yli 190pv olemaan...) niin vähän riippui lääkäristä että mitä suosittelivat. Toiset oli leikkaamassa ja toiset sanoi että leikkaus voi vain pahentaa (tulee arpikudosta jne..). Itse en kovin innoissani ole ollut leikkaukseen menossa, kun tämän kanssa on kuitenkin pärjännyt. Kävin myös parin vuoden aikana tuon toteamisen jälkeen jos jonkinmoisessa fysikaalisessa hoidossa, kaikenlaisissa "kidutuspenkeissä" joissa venytetään selkää, tai pidemminkin pidennetään koko ukkoa :) Mikään sitä ei kuitenkaan korjannut vaan edelleen se oireilee aika tasaisesti.

Pitkäaikainen istuminen, seisominen tai kävely aina muistuttaa että jotain ei ole kunnossa. Mitä olen muihin kohtalotovereihin törmännyt niin vaiva kyllä useimmiten jää jollain tapaa, eli kyllä sitä on syytä hieman varoa vaikka tuntuisi parantuvankin. Tosin varmasti löytyy myös joitain urheilijoita joilla on ollut ja ovat täysin parantuneet (?). Pääsääntöisesti on leikattu jos on ollut niin pahat kivut ettei ole muuten liikkeelle päässyt...

Oli muuten intissä varmaan kuukauden verran tuskaa, kun ei se lääkäri tietenkään uskonut että selkään koski ja ei enää taipunut, kaikkihan siellä selkää valittaa... se sit aina väkisin väänti pöydällä jalkaa ylös ja huuti että älä jännitä! Minä siinä vesi silmässä koitan sanoo että kun ihan oikeesti... sit vasta usko kun sai kuvat. Ja helkkarin m***** vielä keksi että vika ei ole tullut intissä vaan on vanha vika, mutta eipä koskaan ollut ennen inttiä vaivannut! No eipähän sitten tarvinnut valtion maksaa... ja pakottivat kotiin vaikka itse halusin vain alennusta B-luokkaan.

Hops.. taisi tulla pitkä posti. Anyway, kertoileppa miten homma etenee! Ja onnea matkaan!!!

Let's block ads! (Why?)



Välilevynpullistuma ja sen hoito

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire