mardi 27 juin 2017

Kerrostalon parveke-saako nostaa punttia?

Ite en lähtis parvekkeella tekemään muuta ku aerobista (kuntopyörä) ja käsipainohommia. Parvekkeen lattiassa on ensinnäkin kaato kaidetta kohden jotta vesi valuu oikeeseen suuntaan, eli pyöreet kiekot tangossa ei pysy paikallaan vaan tanko pyrkii valumaan kaidetta päin. Tai jos parveke on tarpeeks leveä ja teet poikittain ni nostoasento ei oo vaakatasossa. Päälle sata kiloa romua ja parikin senttiä eroa vaateriin ni varmasti tuntuu vittumaiselta selässä jonkun ajan kuluttua. Tarkkaa hommaa jos tuohon pinnalle alkaa nostolavaa, tms tasasta ja joustavaa alustaa tekemään.

Toisena on kantavuus, rakenteiden kestävyys ja tärinä. Parveke kestää kyllä hitosti painoa jos se jakautuu tasasesti, mutta kun siihen mällätään huonosti nouseva 100kg rive niin kiihtyvyys alaspäin menevässä tangossa on kova ja siihen metrin korkeudelta lähtevään iskukohtaan kohdistuu aika vitunmoinen paine todella pienelle alueelle. Betonin pinta menee rikki, ja pitkässä juoksussa tulee varmasti rasitusmurtumia, puhumattakaan parvekelaseista jotka helisee ja tipahtaa helposti alas. Alapuolella jos on mummolla parvekkeen katossa amppelit, tms, ripsutukset laitettuna niin ei varmasti kiitä jos koukut irtoilee liiallisen rasituksen takia :D

Vie ne painot häkkivarastoon ja kanna pihalle treenin ajaks. Mukava lämmittely kun sen 50m matkan kantelet edestakasin niitä 10-20kg limppuja sinne takapihan suuntaan ;)

Let's block ads! (Why?)



Kerrostalon parveke-saako nostaa punttia?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire