mardi 4 août 2020

Olkapääkipu jo kaksi vuotta, ei traumaa

Kaksi vuotta sitten ilmaantunut rasitettaessa vihlaiseva kipu oikeassa olkapäässä. Kipu ilmenee jossakin supraspinatuksen/bursan/ac-nivelen tienoilla. Se tuntuu työntävissä liikkeissä ja erityisesti hartiatasossa tai sen yläpuolella taakkaa nostettaessa. Kipu ilmenee myös, kun oikean käden asettaa selän taakse ja oikeaa olkapäätä työntää kevyesti eteenpäin. Vaiva saattaa välillä useamman peräkkäisen salipäivän jälkeen äityä myös levossa, tai esim. reppua selässä kannettaessa ilmeneväksi säryksi. Kipu ilmaantui suunnilleen kaksi vuotta sitten ns. huomaamatta, siihen ei liittynyt mitään traumaa. Taustalla oli toki pidempään jatkunutta fyysistä työtä ja kuntosaliharjoittelua.

Olen käynyt kivun takia kaksi kertaa fysioterapeutilla, kaksi kertaa yleislääkärillä ja lopulta kirurgian polilla arvioitavana. Yleislääkäri kokeili kortisolipiikkiä. Olkapäästä on otettu röntgen-, ultraääni ja magneettikuvat. Magneetin perusteella ei löytynyt mitään kirurgisia toimenpiteitä vaativaa.

Vaiva jatkuu sinnikkäästi kohta jo kolmatta vuotta ja rajoittaa laajalti yläraajoja vaativaa liikuntaa. Lääkärit tuntuvat olevan neuvottomia asian suhteen.

Let's block ads! (Why?)



Olkapääkipu jo kaksi vuotta, ei traumaa

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire