mercredi 10 mars 2021

UFC Fight Night: Edwards vs. Muhammad (La 13.3.2021 UFC Apex, Las Vegas)

En tunne (onneksi?) kovin hyvin prosessia, mutta jos saavat "syyntakeettomuuden", niin sehän ei tarkoita tuomiottomuutta kaiketi vaan juuri luullakseni vankimielisairaalaa, josta vapautuminen ei ole samalla tavalla selviö kuin kovasta tuomiosta.

e: Ja en usko mihinkään hetkelliseen viiraukseen kenelläkään näistä. Paljon kokonaisvaltaisempia kuin hetkellisiä ongelmia tuollasilla mielessä.

e2: Tosin nuoren ikänsä ja ylipäänsä suomalaisen "vähät muista"/"onneksi ei osunut omiin" mentaliteetin takia varmaan pääsisivät hoidosta nopeammin kuin elinkautisesta. Valitettavasti.

e3: piti vähän googlata kun rupesi jännittämään että mitä mutuilen:

Syyntakeinen ihminen kärsii tuomionsa vankilassa ja syyntakeeton ihminen joutuu pakkohoitoon ennalta määräämättömäksi ajaksi. Näiden kahden väliin jäävä luokka on rikollisen jackpot.
- Alentunut syyntakeisuus voi olla edelleen se tavoiteltava vaihtoehto, koska se ei sisällä hoitovelvoitetta, mutta tuomio lyhentyy neljänneksellä, kertoo Vantaan vankilan ylilääkäri ja oikeuspsykiatri Alo Jüriloo

^eli ehkä yrittävät päästä vähemmällä, mutta riskeeraavat samalla sen että käy pahemmin(pakkohoidossa tulee myös pakkolääkitys, sen seuraus on huomattavasti pahempi kuin vankilavuosien)

Sitten wikistä:

Syyntakeettomuus merkitsee kyvyttömyyttä ymmärtää syy-seuraussuhteita ja tekojen seurauksia.
Rikoksen tekijä on syyntakeeton, jos hän ei tekohetkellä kykene mielisairauden, syvän vajaamielisyyden taikka vakavan mielenterveyden tai tajunnan häiriön vuoksi ymmärtämään tekonsa tosiasiallista luonnetta tai oikeudenvastaisuutta taikka hänen kykynsä säädellä käyttäytymistään on sellaisesta syystä ratkaisevasti heikentynyt.

^tää nyt on turhaa jo, mutta kait nuo nyt ovat syvästi vajaamielisiä vähintään(ellei sitten sosiopaattisuutta, sadismia, miksi tuollaista nyt sitten haluaa kutsua kun joku on vain liian huono elämään)

Let's block ads! (Why?)



UFC Fight Night: Edwards vs. Muhammad (La 13.3.2021 UFC Apex, Las Vegas)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire