lundi 25 juillet 2016

Tuplatreeni

Kaksi treeniä päivässä on monessa lajissa välttämättömyys, jos aikoo kilpailutasolle. Silloin on kuitenkin usein niin, että treeneillä joudutaan hakemaan taitoa, taktiikkaa, nopeutta, kestävyyttä ja voimaa. Tällöin läheskään joka treeniä ei vedetä "kovaa", mitä se ikinä tarkoittaakaaan.

Natuna ei elimistö kestä älyttömiä treenimääriä kovaa tehtynä. Tämä nyt sillä oletuksella, että kova on todella kovaa. Vaikka en itse koskaan ole ollut mikään oikea urheilija, olen lähtenyt muutaman kerran sairaalaan tiputukseen treeneistä, kun on oikeasti treenattu päivän tilanteeseen nähden kovaa. Jos tuosta meinaat tehdä esim. samalle päivälle 1 ja 2 treenit ja molemmat täysiä, tulee melko todennäköisesti muutamassa viikossa pää vetävän käteen. Missä muodossa se tulaa, on aina arvoitus, mutta esim. revennyt lihas tai nivelside takaa sellaisen tauon, että ehjänä ja vähemmällä treenillä olisi kehittynyt paremmin.

Bodaus ja voimailut ovat sellaisia lajeja, joissa treenin määrän lisääminen yleensä vaatii intensiteetin laskua tai sitten jotain palautumisbuustereita. Jos jotain yrittäisin tuossa, ottaisin vaikkapa 1 treenin ja tekisin sen alkupuolen aamupäivällä ja toisen puolen kovaa iltapäivällä. Näinhän koko ohjelma tiivistyy aivan s...tanasti. En vastaa vahingoista, jos näöin teet.

Parhaimapana kamppailuaikana tein 12-13 treeni viikkoon ja pisimmillään 3 kuukauden jakosn ilman yhtäkään vapaapäivää. Kovia treenejä oli silti vain 1-2 viikossa. Kunto oli kyllä melkoisen hyvä silloin 35 vuotiaana.

Let's block ads! (Why?)



Tuplatreeni

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire