samedi 23 juillet 2016

Virallinen Goat keskustelu

Eihän tätä tällaista keskustelua voi tosissaan edes käydä. Ei tuota voi mitenkään mitata kuka se onkaan KAIKKIEN AIKOJEN PARAS. Aina voi väitellä kuka on paras nyt, on ollut jne. mutta kaikkien aikojen parhaaksi vaatii ihan muutakin kuin hyvän recordin tai jonkun jonkun unelmamatsin voiton.

Kyllähän esim. Anderssoni vaikuttaa nyt ihan kurkolta, mutta mites sitten jos ja kun mies ottaa kuokkaansa muutaman kerran putkeen, tippuuko miehen arvostus pohjiin samoiten tein? Näinhän on käynyt monelle, viimeisimpänä esimerkkinä nyt tuo Fedori, se kun kuiten jaksetaan ottaa mukaan joka keskusteluun. Mies voitti lähes 10v. aikana kaikki jotka vastaan tuli. Arvostusta tosiaan lisää se, että mies ei kuvia kumarrellut taikka pelännyt toisten vahvuuksia. Ei löytynyt vuosien 2003 ja 2006 väliin montaa sälliä, jotka ois vapaaehtoisesti hypänneet Nogin guardiin taikka ottaneet Mirkon kanssa pystyä. Jo fedorin siirtyminen praidoon oli joidenkin mielestä alkuun virhe, siellä kun sai lyödä päähän matossakin jota ei ringseissä saanut tehdä. Taisi olla esim. Rutten Bas joka epäili alkuunsa suuresti, pystyykö mies mitään Schilttiä ja herringiä vastaan, mutta kummasti muuttui tuonkin miehen mieli kun näki millaista GnP:tä setä venäläinen osasi jakaakaan. Ei ollut enää kyse hammer housen nylkytyksestä, vaan reilusta lyömisen meiningistä.

Vastaava esimerkki voisi olla vaikkapa Igor Vovchanchyn, joita pidettiin aivan voittamattomina oman hetkisensä ajan. Igorillakin käsittämätön 22 ottelun putki ilman tappiota vuosien 95 ja 200 väliin.

Toinen esimerkki tuollaisesta oman aikansa kuninkaasta voisi mainita esim. bas Ruttenin, jonka 22 tappiotonta ottelua Kentsulle kärsityn tappion jälkeen on järetön määrä voittoja putkeen, suurin osa matseista aikansa ehdottomia huippuja vastaan.

Voitettujen otteluiden lisäksi kaikkien aikojen parasta mietittäessä mun makuun pitää miettiä myös sitä, miten kyseinen sälli on tuonut lajia esille ja/tai kehittänyt sitä. Näitä esimerkkejä löytynee reilustikin, mutta erikseen mainitsemasta ei mun makuun voi jättää ainakaan Sakurabaa, mies joka otteli suurella sydämmellä ja hyvällä sykkeellä ihan ketä vastaan tahansa. Ja toi kyllä uusia tuulia niin mattonuljuun kuin siellä poundailuunkin. Prkl, mies voitii 4 Gracieta, kolme niistä ennen täyttä aikaa ja matossa!

Nytkin jää monenmonta lajin uranuurtajaa ja aikansa ehdotonta huippua vielä mainitsematta, kuten Royce, Wandy jne. jotka varmasti mahtuvat monen kaikkien aikojen parhaiden listalle.

Tokihan nää nykyajan ottelijat on mennyt rytinällä ohi tekniseltä tasoltaan ja monipuolisuudellaan verrattuna näihin entisiin tähtiin, mutta mun makuun se ei yksin riitä siihen, että sen perusteella jaellaan titteliä KAIKKIEN AIKOJEN PARHAASTA. Jos nuo silva, gsp, aldo, Cain ym. sakki vetää samalla sykkeellä ja napsii voittoja voittojen operään vielä vuosia, niin tokihan niillä meriitein alkaa tuo GOAT-titteli kenties löytämään tiensä niiden suuntaan. Nyt ei kuitenkaan mun makkun ole vielä sille aika.

Kyllä tällä hetkellä vaparin historiaa mietittynä se tähän astinen kukkulan kuningas on Fedor, ei löydy samanlaista oman sarjansa dominointia yhtä pitkältä ajalta keneltäkään muulta. Ja kun miettii tuohon päälle vielä miten mies on käyttäytynyt kehän ulkopuolella ja miten mies on vienyt lajia etiäpäin (erityisesti itänaapurissamme) ja millaista monipuolisuutta mies onkaan esittänyt jo aikana, jolloin ei muilta vastaavaa löytynyt, niin eipä tuohon tarvi mitään enää lisäillä.

Juu, tää nyt oli tällaista turhaa pohdintaa josta toki varmasti on monikin ihan eri mieltä. Kohta mulle varmaan lyödään joidenkin toimesta myös tilastoja nokan eteen kuinka näin ei vaan voi olla ja vedetään jonkin sortin vesiselvitys siihen vielä päälle, miksi asian on pakko olla toisin. No, mielipiteitähän nää on, keskusteluahan tää vain on.

ja feikki edittiä. Kyllä paras on tieten Rickson. Ei tarvi selityksiä, 400-0 ja se on siinä :D

Let's block ads! (Why?)



Virallinen Goat keskustelu

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire