mercredi 28 septembre 2016

Nyrkkeily ja hartiarenkaan virheasento

Itseäni on pidemmän aikaa vaivannut hartiaseudun virheasento. Käytännössä vasen olkapää on selkeästi ylempänä kuin oikea olka. Olen oikeakätinen joten vasen käsi on etukäsi ja kuten jokainen nyrkkeilyä seuraava tai harrastava tietää niin etukättä käytetään suhteessa takakäteen huomattavasti enemmän. Tämä virheasento ei vaivaa vielä tai aiheuta kipuja, mutta jokainen tietää että ennemmin tai myöhemmin alkaa sen aiheuttamat vaivat / oireet mikäli asiaa ei kuntoon hoida.

Olkapään ylempänä olon huomaa jo pelkästään peilistä, mutta korostuu esimerkiksi pystypunnerruksissa kun vasen epäkäs ja olkapää karkaa ylös paljon aikaisemmin kuin oikea.

Olen pyrkinyt ehkäisemään lihasepätasapainoa enimmäkseen tekemällä soutu / vetoliikkeitä, takaolkapäitä, lapa-aktivaatioita kuminauhalla sekä kiertäjäkalvosimia 2-3 kertaa viikossa. Lihashuoltoa sekä koko kehon venyttelyä teen 5-6 päivänä viikossa. Tästä huolimatta ongelma vaivaa. Hierojalla kävin viimeksi kolme viikkoa sitten 2 kertaa ja silloin olkapäälaskeutui samalle tasolle kun jumitilat olka/yläselän alueelta saatiin pois, mutta parin viikon kovan harjoittelun jälkeen vaiva palasi samanlaisena takaisin. Lompakko ei valitettavasti kestä joka viikko hierojalla juoksemista.

Onko muita saman ongelman kanssa kamppailevia jotka ovat jollakin tavalla saaneet asian kuntoon? Vinkit ovat tervetulleita

Let's block ads! (Why?)



Nyrkkeily ja hartiarenkaan virheasento

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire