mardi 29 novembre 2016

(Erittäin) pitkästä aikaa taas salilla

Moi.

Ymmärtääkseni tämä on oikea paikka kysyä?
Aloitin salitreenaamisen monen vuoden tauon jälkeen 2viikkoa takaperin. Olo on kohentunut ja sain kauemmin treenanneilta ystäviltä vinkkejä. Se millaista ruokavalion tulee olla on minulla suunnilleen tiedossa, mutta pakko vielä varmistaa.

Lisätietoja: Olen 24vuotias, painoa 115kg ja pituutta 176cm. Olen lihava, mutta kuntoni on suhteellisen hyvällä tasolla kun vertaa saman kokoisiin ihmisiin. Kesäisin tulee pelattua tennistä 4-6 kertaa viikossa ja golfia kerran kaksi kahteen viikkoon. Talvisin ulkojäät kutsuvat riippuen keleistä ja tennistä noin kerran viikossa. Kevät ja syksy rapauttaa kuntoa aina huomattavasti. En pidä lenkkeilystä, mutta kaikki joukkueurheilu on lähellä sydäntäni.

Salilla olen nyt tehnyt 2-jakoista ohjelmaa 4kertaa viikossa, toistaiseksi laitteissa sillä tekniikka vielä hakusessa. 15 toistoilla mennään ja optimaaliset painot vielä hakusessa:

Ylävartalo:
Penkkipunnerruslaite 3s
Pystypunnerruslaite 3s
Ojentajapunnerrus taljassa 3s
Ylätalja 4s
Alatalja 4s
Hauikset taljassa 3s
Peck Deck 4s

Alavartalo:
Jalkaprässi 4s
Reiden koukistukset 3s
Reiden ojennukset 3s
Selänojennukset 3s
Vatsalihakset laitteessa 4s
Kylkitaivutukset käsipailoilla 2s

Lisäksi olisi tarkoitus lisätä kävelylenkkejä sekä mahdollisesti HIIT-treeniä.

Ravintoon olen panostanut ja katson mitä syön. Hyviä hiilareita (porkkana, kukkakaali, parsakaali) jokaisella aterialla sekä salaattia puolet lautasesta. Perunaa/riisiä/pastaa 1/5lautasta ja mahdollisimman hyvää proteiinia loput lautasesta ja toiselle vielä lisää. Maitorahkaa menee treenipäivinä yksi ennen treeniä ja toinen treenin jälkeen. Iltaisin syön 300g porkkana,kukkakaali mix-pussin ja 400g kanaa. Tuntuu, että maitorahka turvottaa, mutta se on helppo ja nopea ruoka eikä maku aiheuta ongelmia. Aamuisin en pysty syömään, mutta nälkääkään en tunne eikä lounaalla tule ahmittua. Jos treenaan aamulla syön maitorahkan ja mahdollisesti leivän ennen treeniä. Pyrin juomaan vain mustaa kahvia sekä vettä. Mahdollisesti coca cola zero.

Mitä mieltä olette? Olen pitkään vastustanut tätä harrastusta, mutta huomasin jo kahden kerran jälkeen, että kun treeni + ruokavalio kunnossa jaksaa myös töissä paremmin ja opiskelut sujuvat. Toivottavasti tästä tulisi elämäntapa ja siihen pyritään. Alkoholi ei myöskään maistu samalla tavalla kuin ennen (iltaisin kalja, viikonloppuna muutama), muutaman lasin punaviiniä itselleni viikonloppuna suon jos ei kovaa treeniä alla/treeniä seuraavana päivänä.

Tavoitteena terveempi elämä, lihaskunnon parantaminen ja läskin karistaminen. Pitkällä aikavälillä olisi mukava kun saisi kerrankin elämässä lihakset esiin. Otan vastaan kaikki vinkit ja korjaukset mitä teillä on tarjota. Opiskelijana ja pienellä palkalla ei ole ruokavalion lisäksi varaa laittaa rahaa suoraan suunniteltuihin treeniohjelmiin.

Kiitos etukäteen ja pahoittelut jos tämä nyt tuli väärään paikkaan. En löytänyt ns. treenipäiväkirjaosiota.

T. Pasi

Let's block ads! (Why?)



(Erittäin) pitkästä aikaa taas salilla

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire