mercredi 30 novembre 2016

Treeniohjelman laatiminen

Eli keskustelua treeniohjelmien laatimisesta. Ei niinkään jaoista, koska kaikki osaa rakentaa treeniohjelman jaon, kuten työntävät/vetävät, yläkroppa/alakroppa ja niin edelleen.

Haluaisin keskustella siitä, mitä hyvä jako sisältää. Jos puhutaan vaikka 1-jakoisesta tai 2-jakoisesta ohjelmasta, niin mitä HYVÄ ja toimiva ohjelma sisältää?

Itseäni ainakin askarruttaa seuraavanlaiset asiat:
-Miten liikkeet tulee valita esim. työntävät/vetävät -suhde? Montako liikettä per lihas?
-Montako sarjaa/sarja progressio: esim. vk 1-3 kolme sarjaa ja viikko 4 neljä sarjaa, jonka jälkeen kevennys?
-Kuinka valita toistomäärät? Tuleeko niitä vaihdella kuinka usein?
-Progressiomalli? Miten progressio tapahtuu?
-Suunnitelmallisuus? Kuinka suunnitella ohjelma esim 3-6 kuukautta eteenpäin

Olen tilanteessa, jossa haluaisin rakentaa itse uuden ohjelmani, mutta en ole varma miten se tehdään. Voidaan jättää keskustelusta kokonaan pois "mikset ota jotain valmista ohjelmaa" -huutelut ja muut vastaavat, koska lähes aina tällaisissa jonkun muun laatimissa valmiissa ohjelmissa ei kerrota juuri muuta kuin liikkeet joita tehdä. Ei progressiosta, ei kevennyksistä, ei mistään. Keskitytään tässä ketjussa vaan keskustelemaan siitä, miten hyvä ja toimiva treeniohjelma laaditaan. Jos olisi rahaa palkkaisin valmentajan joka laatisi ohjelman, mutta olen köyhä opiskelija, joten haluaisin pystyä tekemään sen itse.

Tänne saa myös vinkata linkeistä, sivustoista, kirjoista ym. joista voisi oppia ja saada tietoa treeniohjelman rakentamista koskien.

Let's block ads! (Why?)



Treeniohjelman laatiminen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire