mercredi 30 novembre 2016

Guggenheimiä Helsinkiin?

Helsingissä on jo olemassa modernin taiteen museoita, joissa kun paskantaa lautaselle ison pökäleen ja sillä sitten piirtää johonkin seinään hienon neliön, niin johan on taideteos. Sitten se pannaan Guggenheimiin tai Kiasmaan hintalapuksi jokin neljänumeroisesta eteenpäin. Sitä se "moderni haistavittu taide on", enkä halua eikä suurin osa suomalaisistakaan halua lisää ylikalliita paskapökälemuseoita veronmaksajien piikkiin maksettavaksi.

Lisäksi se Goggenheim museohanke on muun muassa varsin monessa muussa suurkaupungissa maailmalla kuopattu, koska se vaan on niin vitun järjetöntä. Toki on olemassa muutamia yksittäisiä esimerkkejä, missä se on onnistunut, mutta tyyliin Suomessa Kiasman lähelle Goggenheim-paskapökälemuseo tulisi olemaan vain jättimäinen monumentti. No se olisi itsessään taideteos, kuinka me päättäjät ja poliitikot pystymme vittuilemaan veronmaksajille, ettekä te mahda mitään meille.

Selvityksen mukaan talo maksaisi noin 140 miljoonaa euroa. Jos se rakennettaisiin kokonaan velkarahalla, vuosittaiset lyhennys- ja korkokustannukset olisivat noin kahdeksan miljoonaa euroa. Sen lisäksi museon käyttökustannukset vaatisivat kaupungilta noin neljän miljoonan euron vuosittaista lisäpanostusta taidemuseotoimintaan.

Miten vitussa on varaa panna 140 miljoonaa paskapökälemuseoon samaan aikaan, kun rahaa ei riitä 2-miljoonan reumasairaalan ylläpitoon, medihelikoptereihin taikka poliiseille lisää määrärahoja? Miten tälläinen voi olla mahdollista?

Let's block ads! (Why?)



Guggenheimiä Helsinkiin?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire