jeudi 27 avril 2017

Kotimaamme murhaava verotus suomen kielellä

Oletetaan perus "hemmetin hurjatuloinen" perus-punttipentti. Liksa esim. 5000e. Vero% 30 nurkilla. En tiedä ihan tarkkaan, joten otetaan vaan suuntaa-antavaksi.

Yritys maksaa tuon palkan. Palkan lisäksi firman tililtä lähtee sosiaalikulut, otetaan 1,7*5000 = 8500€.

Tälle supertienaavalle jantterille maksetaan käteen 3500. Tästä sitten punttipentti maksaa elämässään kaiken, bensat, vuokrat, lainat, ruuan, harrastukset, jne kikkelinnysväykset.

About kaikki, ilman veronoikaisuja (mahd. tukia, tulonvähennyksiä veroprosentteihin, yms. paskaa), mitä jantteri tästä ostaa on ALV 24%. 3500*0,24 = 840e, eli 3500 käteen jäävästä kun vähennetään, niin 2660€ jäisi itse kulutukseen.

Nyt kun ei lähdetä sotkemaan esim. polttoaineita (kulutusyksikön vero% taitaa huidella lähempänä 100% kuin 10 %, mitä lie nykyään), tai muita, niin firman tililtä lähtevästä 8500 €:sta kulutukseen (=ostovoima) jää 2660€. Tästä pikaisesti päässä laskettuna 2660/8500 = n. 31%. Käänteisesti tuosta tulisi 69% veroaste.

Polttoaineiden kohdalla tästä on (jo klassinen esimerkki), karkeasti näin. Työntekijälle maksetaan 100€ bonuspalkka. Veroasteella 30% ja sosiaalikuluilla firman tililtä lähtee 170€, ja jantteri saa käteen 70€. Tällä summalla hän tankkaa bensakäyttöisen Ford Mondeonsa, otetaan polttoaineveroksi vaikkapa 66%. Bensaan päätyy 23,8. Eli tässä polttoaineen kohdalla 170 € rahasta päätyy kulutukseen 23,8€, joka tekee veroiksi ja veroluonteisiksi kuluiksi 86%.

Tuottajapäässä on vähän sama, ALV maksetaan joka välissä aina raaka-aineesta jalostusvaiheineen lopputuotteeksi. Tämän lisäksi tuottajapäälle iskee tuo sosiaalikulu joka työntekijälle, työnjohdolle, kirjanpidolle, jne.

Saadaan aivan *ttanan tolkuttomia veroasteita.

Foorumilla kun on talousviisaitakin, niin onko tässä ajatusmallissa jotain totaalisen väärin, vai onko eri tahot oikeassa väittäessään, että tämän neitomuotoisen kommunistivaltion verotus tappaa yrittämisen ilon, työnteon (=ansaitsemisen) ilon, ja oikeastaan kaikenkin, koska lopuksi tämä kruunataan kateellisilla naapureilla, lisätukia vaativilla tukeasaavilla, sekä verorahoin rahoitettavissa tuottamattomissa töissä olevilla, vrt. eri instanssien excel-taulukoiden ammattihakkaajat?

Vanhan Ampun saa kyllä haukkua, mutta ylläolevan murhaavan veroasteen perusteella en kyllä katso yhtään pahalla veronkiertäjiä.

Let's block ads! (Why?)



Kotimaamme murhaava verotus suomen kielellä

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire