mardi 10 novembre 2020

Ufc:n nykyisen bisnesmallin ongelmia

Kirjoittelin tästä asiasta muistaakseni viime viikolla uutisotsikkopuolelle pitemmästi, mutta olen kyllä topikin aloittajan kanssa täysin samaa mieltä siitä, että tapahtumia on nykyisellään ihan liikaa, josta seuraa että keskimäärin pääkortin viidestä matsista mielenkiintoisuusarvo jakaantuu kuta kuinkin näin:

1 matsi on mielenkiintoinen/erittäin mielenkiintoinen
1 matsi on ihan ok tasoa, kun ottaa huomioon, että voittaja etenee urallaan ja seuraava matsi on sitten hypetetympi
2 matsia on sellaisia "eikö tähänkään parempia olis löytynyt, toinen matsi vois ihan hyvin olla preleissä" -tasoa (joskus nämä yllättää positiivisesti, useimmiten ei)
1 matsi on tasoa "niin, keitäs nämä tyypit onkaan?" nopea vilkaisu wikipediaan ja ottelurekordia: "jaahas, näähän on ihan statisteja, miksi tämmösiä on pääkortilla?"

Nyt on ollut pahimmillaan kaksi korttia yhtenä viikonloppuna, joista olisi saanut yhdistettynä hemmetin kovan tapahtuman, mutta kahtia jaettuna taso kärsii, koska riittävän hyviä ottelijoita ei vain kasva joka puun oksalla. Meno jatkuu tällaisena niin kauan kunnes rahaa virtaa UFC:n kirstuun, mutta kun itsellä on MTV kanavapaketti, niin eipä pysty itse valikoimaan, että minkä tapahtuman ns. ostaa katsottavaksi", kun suurin osa tulee tv:stä, katsoin tai en. Viime aikoina on puolitorkuttu kaksi tai kolme ekaa matsia, kunnes on päästy kunnon otteluiden pariin. Oi, niitä aikoja, kun sitä oli ihan pirteänä heti pääkortin alusta lähtien ja katseli vielä suurimmaksi osaksi alkuottelutkin innolla. Nykyään ei tule semmoista edes harkittua joitain yksittäistapauksia lukuunottamatta.

Kyllähän tuo tapahtumien peruuttaminen, kun pääottelua ei voida järjestää, kertoo jo siitäkin, että UFC:kin tiedostaa ongelman. Oli ollut niin päämatsin varaan rakennettu pääkortti ja koko tapahtuma, että ei sitä olisi kannattanut järjestääkään. Surkea tilanne myös muille ottelijoille: ennen piti pelätä loukkaantuuko vastustaja, mutta nyt pitää sen lisäksi pelätä ettei jompikumpi päämatsin ottelijoista loukkaannu. Sitten voi toki itsekin loukkaantua. Ei oo helppoa!

Let's block ads! (Why?)



Ufc:n nykyisen bisnesmallin ongelmia

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire