samedi 2 juillet 2022

Rintalihaksen repeämä/hoito/kuntoutus?

Tänään kun treenasin penkkiä, oikea rintalihas "paukahti" kuuluvasti. Ääni kuului kolmannen toiston aikana, juuri kun aloin punnertamaan ylöspäin. Toisto meni normaaliin tapaan ylös asti, eli mitään tangon tipahtamista, tai lihaksen kontrollin pettämistä ei tapahtunut.

Kun sain tangon telineeseen, alkoi oikeanpuoleista rintalihasta kuumottamaan. Lopetin rintatreenin, koitin vetää leukoja. Vedin kymmenkunta leukaa, ja tämän jälkeen oikeanpuoleisen rintalihaksen kohdalle tykytti ja tuntui kuin olisi veitsi ollut iskettynä lihakseen. Lopetin pian treenin, ja kokeneempien treenajien kanssa juteltuani tulin siihen tulokseen, että mahdollisesti pieni repeämä oikeanpuoleisen rinnan yläosassa.

En lähtenyt päivystykseen, koska mahdollinen vamma tuntui niin pieneltä.
Rinnasta kuulunut ääni oli kaksi aivan peräkkäistä rusahdusta, samantyylisiä kuin selkärankaa niksautellessa kuuluu. Mahtaneeko pelkkä lepo tehdä tehtävänsä? Lihas ei ole turvonnut, eikä siinä näy verenpurkaumaa.

Tuntuu, että samanaikaisesti oikeanpuoleinen epäkäs / niska venähti koska kättä liikutellessa ja päätä käännellessä tuntuu nyt jäykkyyttä sekä rintalihaksessa että hartiassa.

Jos kyseessä on pieni repeämä, paraneeko sellaiset itsestään levolla? Pari päivää ilmeisesti on hyvä olla venyttelemättä?

Mites sitten tämä kylmähoito arpikudoksen välttämiseksi, tulisiko tehdä?

Ja tarvinneeko tällaisen vuoksi hakeutua ultraääneen aineenvaihdunnan nopeuttamiseksi, vai koskeeko vain isoja repeämiä?

Adblock test (Why?)



Rintalihaksen repeämä/hoito/kuntoutus?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire