lundi 18 juillet 2022

UFC Fight Night: Blaydes vs. Aspinall (La 23.7.2022 The O2 Arena, London)

Näillä Lontoon Eventeillä on kyllä tapana olla erityisen energisiä ja viihdyttäviä.Luvassa taas useita mielenkiintoisia otteluita ja otan käsittelyyn ottelut joissa ottelee tulevaisuuden mestarit.
Tom-Aspinall-gets-real-on-fight-with-Curtis-Blaydes.jpg

Aspinall vs. Blaydes
Nyt on kunnon testi Aspinalille. Uskon vahvasti, että Aspinal voi olla mestari vuoden kahden sisällä ja kiva nähdä missä vaiheessa on tällä hetkellä on uraansa kun tulee vastaan Blades joka on hävinnyt vain Ngannoulle ja Lewislle.
Blaydes tuo neandertaliniviboja antava jättiläinen on juuri sopiva mittari onko Aspinal vielä valmis tittelikahinoihin. Blades on kova painija ja ymmärtääkseni treenannut boxausta viime aikoina paljon mikä näkyikin viime matsissa. Voimaahan sillä on kuin luolamiehellä. Jos jokin on etuna Blaydesilla niin se on kokemus. Selvästi enemmän kovatasoisempia vastustajia urallaan. Toisaalta Aspinalilla on viisi ottelua Ufcssä joista voittanut kaikki ja pisin ottelu kestänyt 6 minuuttia.

Veikkaan että Aspinal on vaan teknisesti niin paljon parempi pystyssä ja sen verran fiksu ottelija että pärjää missä tilanteissa vaan ja pystyy matossa myös tarjoilemaan uhkakuvia Chicagon partaveitselle. Jos pitäs listata asioita joissa Aspinal on hyvä niin aika pitkä lista olisi luvassa. Nopeus, otteluäly (oikea reagointi tilanteissa), rauhallisuus, teknisesti hyvä lähes joka osa- alueella. On myös yllättävän vahva jässikkä. Ja kun satuin vilkaisemaan Miehen alasvienti tilastoja ufcssä niin sekä alasviennit ja niiden puolustus on 100%. Aivan huikeeta tekemistä ollut siis toistaiseksi.

Blaydes toki näytti hyvältä viime matsissa, vai näyttikö? Tyrmäsi Daukausin hienosti jonkinlaisessa ristiinlyönti tilanteessa , mutta ei se ekassa erässä näyttänyt sen kummoisemmalta. Daukaus oli todella löllö tuhnu verrattuna Aspinallin tekemiseen. Tästä tulee ihan erilainen ottelu.

pjimage-2022-04-21T155029.572-1024x576.jpg.optimal.jpg

Mokaev vs Johnson

Peijooni kun sain tietää, että Charles Johnson saa Ufc debyytissä vastaan Mokaevin, niin kyllä harmitti. Jostain syystä sympatiseeraan Johnsonin poikaa, liekkö sillä yhtä hirveä hiustyyli kuin meikäläisellä. Tykkään kyllä myös Charlesin tyylistä otella ja viime matsi Lfa:n Flyweightin titteliottelussa Motaa vastaan oli kunnon taistelu jossa viidennessä erässä pisti todella pirtsakkana väsähtänyttä kaveria pataan. Mokaev on vaan pirun kova vastustaja joten Johnsonin voitolle en anna paljon mahdollisuuksia. Kunto ja tahtopuolella pärjää kyllä, mutta taitaa hävitä sitten matossa tekniikka/ voima puolella pahasti.
Isoimmat haasteet Johnsonilla että se on yleensä parhaimmillaan nelos ja vitos erässä mitä nyt ei ole luvassa ja uskon että Mokaev saa Johnsonin aika helposti mattoon varsinkin jos Johnson potkii normaaliin tapaansa ja saa sen varmaan maihin ihan vaan muutenkin milloin vaan haluaa. Johnson on vaikea mies lopettaa, mutta Mokaev jos joku voi sen tehdä varsinkin ekassa erässä. Tulee vähän Green vs. Makhachev vibat ottelusta ja päättyy ehkä samalla tavalla. En oikeen ymmärrä miksi tämä matchup tehtiin. Uskon, että kukaan ei halua otella Mokaevia vastaan ja Johnson sai tilaisuuden otella Ufcssä jolloin ottaa toki ketä vastaan vaan. Kuitenkin tähän loppuun ujo toive siitä, että Johnson kokemuksellaan ja henkisellä vahvuudella tekisi tästä kunnon taistelun nii kuin hänellä on yleensä tapana.

St Louisin poika C.Johnson on kohtuullisen hyvä muy thai ottelija/nyrkkeilijä. Ei kikkaile mitään ihmeellisyyksiä.
Pistää tasaseen tahtiin pää ja vartaloiskuja ja jalkoihin potkuja satelee myöskin. Jotenkin hyvin hallitsee etäisyyttä mm. etupotkuilla keskivartaloon. Sillä on hyvä rytmi ja liike.Pää voisi toki liikkua vielä enemmän puolustusmielessä. Tosi helposti antaa mun mielestä viedä itsensä maihin (vaikka paini taustaa löytyykin)ja antaa selänkin vielä samaan syssyyn. Kuitenkin sitten puolustaa aika hyvin niistä asemista ja scramblaa (en tiedä suomenkielistä versiota sanalle, olen kansainvälinen ihminen )itsensä parempiin asemiin.
Eli toisin sanoen siis Johnson häviää ekan erän Rnc: llä tai sitten pyristelee hyvin vastaan ja häviää tuomaripäätöksellä.

Adblock test (Why?)



UFC Fight Night: Blaydes vs. Aspinall (La 23.7.2022 The O2 Arena, London)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire