mercredi 27 juillet 2022

Treenin aloitus 10 vuoden tauon jälkeen

Terve,

Taustaa: Nuorempana (20v asti) tuli harrastettua paljon liikuntaa, kuten kilpauintia ja kuntosalilla tuli treenattua 3-5 kertaa viikossa. Kunto oli tuolloin huipussaan (cooper 3500m ja mitat 174/80kg).

Siitä pikakelauksella 10 vuotta opiskelua ja vuorotyötä samaan aikaan ja parin burnoutin jälkeen ilman minkäänlaista treenausta paino 105kg.

Nyt olisi tarkoitus hankkiutua eturepusta eroon ja olen tässä käynyt pari viikkoa salilla ja kevyesti uimassa. Aloitin salilla Starting Strenght -ohjelman ja paikat on niin tukossa, ettei kolme kertaa kyykkyä viikossa kyllä tunnu onnistuvan. Palautuminen jaloilla kestää useamman päivän. Uinut olen noin tunnin (2500m) kevyitä treenejä. Uinti tuntuu kulkevan ihan ok, mutta hapenottokyky on kyllä kadonnut ihan olemattomiin. Etenkin salilla tämän huomaa kun sarjan jälkeen pyörryttää ja puuskutan kuin pieni sika.

Kannattaako tuo Starting Strenght unohtaa tässä vaiheessa ja keskittyä ensin muutama kuukausi hapenottokyvyn ja kestävyyden kasvattamiseen? Mitenkä olette itse lähteneet liikkeelle vuosien tauon jälkeen?

Kiinnostaa kovasti, jos on kohtalotovereita, jotka ovat olleet samassa tilanteessa ja päässeet siitä takaisin koviin tuloksiin.

Adblock test (Why?)



Treenin aloitus 10 vuoden tauon jälkeen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire