mardi 12 juillet 2022

Ylilihava aloittelija

Moro,
ajattelin kertoa vähän lähtötilanteesta ja sitten jatkosuunnitelmista. Viisaammat voi korjata ajatusvirheet.

Lähtöpiste heinäkuussa 2021: 189 cm 159 kg mies, 54v. Istumatyö ja tunnin työmatka autossa istuen. Netflix pizzan kanssa tärkein ajanviettotapa. Roskaruokaa menee, mutta ei viinaa tai tupakkia. Verenpaine kotimittarilla 150/100 ja leposyke 72.
Tavoite: olla hengissä 2028 kun tytär kirjoittaa ylioppilaaksi (toivottavasti).

Mitä menossa? "Ostin" kaverilta kahdella Presidentti-paketilla kiikkerän penkki/kyykkytelinehässäkän ja kahdesta Nettimarkkinassa olleesta konkurssihuutokaupasta kaksi Leokon tankoa ja 240 kiloa levyjä. Harjoittelupaikka ulkona. Aloitin heinäkuussa kävelylenkkeilyn ja ajatuksena on lähteä tekemään 5x5 Starting Strength -ohjelmaa, mutta se näyttää tämän kuntoisesta miehestä siltä, että ennen aloitusta kannattaa käydä hakemassa vuorolappu krematorioon valmiiksi. Googlettelin aikani ja otin alla näkyvän kolmijakoisen ohjelman ikään kuin totutteluohjelmaksi ennen 5x5 SS:ään siirtymistä. Sillä mielellä, että kalkkiutuneet jänteet, paskat nivelet, olemattomat lihakset, tukossa oleva aortta ja pullistelevat aivoverisuonet ehkä pikkuhiljaa lämpenisivät ajatukselle edessä olevasta puntin nostelusta. Jos nämä päivitysviestit loppuvat yhtäkkiä, tiedätte, että krematoriosta nousee sauhu. 🙃

Enivei, lapsen (tai esiteini tuo jo on) kanssa kävelylenkkejä ja porrasjuoksua pari kertaa viikossa. (Jos pystytte kuvittelemaan tanhupallon näköisen porrasjuoksijan...). Likka menee 95-askelmaiset Mestarien Portaat koko matkan kikattaen kolme kertaa samassa ajassa, kuin minä kerran. Elämä on.

Tenniskyynärpää vaivaa vähän molemmissa käsissä ja vasemmassa polvessa hanhenjalka. Ei muuta havaittavaa toistaiseksi. Toisen koronapiikin jälkeen pidin viikon tauon myokardiitin pelossa (olen riskiryhmässä, totisesti :-D) ja toisen viikon paussin pidin parin päivän poskiontelotulehduksen ja kuumeilun vuoksi. Nyt treenissä menossa viikko nro 10.

Ohjelmassa treeni joka toinen päivä, eli 3,5 kertaa viikossa. Aloitin kaikki tyhjällä tangolla heinäkuun lopussa ja olen lisännyt joka kerta painoa (mavessa ja kyykyssä välillä 5 tai 10 kg kerralla, muissa yleensä 2,5 kg tai jopa vain 1 kg). Alla nykyiset painot, vielä ei ole tullut tasannetta, eli 1 RM ei ole tiedossa enkä aio kokeillakaan. Ratkee suoni päästä. Sitten kun tasannetta alkaa tulla, yritän arvioida Kalasen laskurilla 1 RM:n, pidän väliviikon ja aloitan 5x5 SS:n.

TREENI 1:
mave 5x6 @ 102,5 kg
hauiskääntö tangolla 5x8 @ 25 kg (aloitus 5 kg käsipainot)
viparit 5x8 @ 12,5 kg (aloitus 5 kg)

* välipv

TREENI 2:
kyykky 5x6 @ 80 kg
kulmasoutu 5x8 @ 50 kg
pystypunnerrus seisten 5x8 @ 35 kg

* välivp

TREENI 3:
penkki 5x8 @ 62,5 kg
sjmv 5x8 @ 50 kg
vatsat (istumaannousu 4x10 + 5x 15 sek lankku)
askelkyykky 4x10 kehonpainolla

* välipv ja sen jälkeen alusta, eli kierto kestää 6 päivää.

Tämä totuttelutreenaus on saanut painon putoamaan 14 kg, eli nyt ollaan 145:ssä ja samalla vyö on kiristynyt 4 reikää eli mittanauhalla 12 cm. Aerobinen kuntokin vähän kohentunut ja verenpaine laskenut 140/80:een ja leposyke 52. Eilen oli v-maista kyykätä perkeleellisessä sateessa, mutta elämä on. Täytyy kuivata romut huolella, ettei tanko ruostu. Ei sitä oikein öljytäkään voi. :-D

Onko mitään järkee, vai vedänkö kännit?

Adblock test (Why?)



Ylilihava aloittelija

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire