mardi 27 décembre 2016

Jalat tukossa

Minusta tuo on aika selkeä homma. Paljon jalkatyötä töissä vie ottaa todellakin jalkoihin ja vie aikaa tottua. Lisäksi sulla (todennäköisesti?) jää yöunet vähälle ja se tuntuu ainakin itsellä heti jaloissa.

Tottumiskauden jälkeenkään et suuren porraskävelymäärän vuoksi pysty ottamaan jaloista samaa irti kuin kevyttä toimistotyötä tekevä. Sulla on siinä tavallaan koko ajan pieni jalkatreeni päällä. Siksi treeneissä ei jaloille kannata ahnehtia jättimäisiä sarjamääriä.

Jos voit käydä salilla neljästi tuon kuuden päivän vapaan aikana, ehdottaisin simppeliä kaksijakoista, jossa ensimmäinen treenipäiväpari 10-12 toistoalueella ja toinen 5-6 toistoilla. Sarjoja 3-4 / liike, liikkeitä 1-2 / lihasryhmä. Painojen lisäys kun kaikissa sarjoissa menee minimitoistomäärä eli 5 tai 10.

1 Työntävät 10-12
2 Vetävät + jalat 10-12
3 lepo
4 lepo
5 Työntävät + 5-6
6 Vetävät + jalat 5-6
7 työ
8 työ
9 työ
10 työ

Jaloille vain kaksi liikettä: kyykky ja/tai prässi sekä jokin takareisiliike.

Jos salipäiviä voi olla vain kolme, harkitse yksijakoista, jolloin yksi voisi olla raskas ja muut kevyempiä treenikertoja.

Sinulle sopivat liikkeet varmasti tiedät jo, tee ne niin että saat kunnon tuntuman lihakseen ei siis tekniikan kustannuksella. Lepopäivinä kyllä voi tehdä hyvää jokin kevyt palauttava aerobinen, esim uinti, hiihto, kävelykin.

Let's block ads! (Why?)



Jalat tukossa

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire