samedi 31 décembre 2016

Lasten houkutukset

Meillä ei syödä herkkuja, muuta kuin sitten juuri juhlissa yms. saa vetää mahan täydeltä. Ja jos nyt itsellä sattuu olemaan pizza-perjantai (muutaman kerran vuodessa), niin kyllä kolmevuotiaskin saa silloin mättää jos haluaa.

Enemmän vituttaa se, että tuolla päiväkodissa on kirjaimellisesti päivittäin jotain makeaa. Tarviiko noita muksuja nyt ihan niin totaalisesti siihen makeaan ehdollistaa? Enkä nyt tarkoita hedelmiä, vaan jotain vitun suklaakiisseliä päivästä toiseen välipalalla. Ja sitten näin joulukuussa joka päivä vedetään piparitaikinaa yms. Onko se nyt sitten ihme, että ollaan tätä pullamössökansaa, kun pienestä asti totutetaan sokeriin? Kyllähän pikkulapset liikkuu joo, mutta tarviiko silti tottua siihen päivittäiseen sokerimättöön? Näkyy tuolla meidänkin päiväkodissa jo sellaista tulevaa "Suurin Pudottaja" -materiaalia.

Me ollaan ehkä jossain määrin natseja, mutta esim. karkkipäivää aletaan miettiä sitten, kun poika osaa itse sellaista pyytää. Meillä ei juuri koskaan muutenkaan ole mitään makeaa kaapeissa, joten ei itsekään tule mässyteltyä pahemmin (nykyään). Kalorilisää otetaan vaikka pähkinöistä ja avokadosta, jos ei muuten tunnu ruoka maittavan. Joillain tutuilla on ollut yksivuotiaasta asti karkkipäiviä, ja aina näyttää olevan vierasvaraa reippaasti kaapeissa. Ja näkyyhän se sitten muksujen poskillakin.

Jälleen kerran IMO: mitä vanhemmat edellä, sitä pienet perässä. Hyvin näyttää pikkujätkälle maistuvan hedelmät, kana, riisi, ja muukin bodysafka. Kreatiinia en ole vielä antanut.. Kyllähän sitä toki miettii, että jos liikaa kieltää, niin kostautuuko se sitten joskus. Ja että jos päiväkotiin antaa sen kieltolistan, niin tunteeko olonsa syrjäytyneeksi tai eristetyksi. Aika moni kyllä meidänkin päiväkodissa on vaan menettänyt hermonsa tuohon touhuun, ja tuo sitten omia välipaloja mukanaan muksuille.

This article passed through the Full-Text RSS service - if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at http://ift.tt/jcXqJW.
Recommended article: The Guardian's Summary of Julian Assange's Interview Went Viral and Was Completely False.



Lasten houkutukset

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire