mardi 27 décembre 2016

Maahanmuuttajakamppailijat

Jokin aika sitten Mauler>Bones esitti, josko turvapaikanhakijoista olisi Suomen kamppailu-urheilun pelastukseksi. Noh, heidän tulonsa sitten väheni aika nopeasti mutta eri syistä Suomeen tulleita ulkomaalaisia toki näkyy kamppailusaleilla ihan päivittäin ainakin isommissa kaupungeissa. Ja kamppailu-urheilun kehityksen kannalta tämä onkin usein positiivinen seikka.

Ruotsissahan alkaa olla jo se tilanne että esim. nyrkkeilyn maajoukkueessa ei montaa Anders Svenssonia olekaan ja muutenkin maahanmuuttajat pärjäävät määräänsä nähden kamppailu-urheilussa tosi hyvin. Eri ryhmien välillä on kuitenkin suuria eroja, joista tekemiäni havaintoja seuraavassa.

Arabit, turkkilaiset, kurdit ja iranilaiset
Nämä ovat nopeasti innostuvaa porukkaa. Innostuvat myös kilpailemisesta ja saman tien pitäisi päästä kehään. Tuloksena osa lähtee soitellen sotaan, saa nekkuunsa ja lopettaa, mutta suhteessa suurempi osa kuin suomalaisista kehittyy hyviksi. Ottelussa tulevat usein alussa kovaa päälle mutta turhutuvat helposti, jos menestys ei seuraa nopeasti.

Venäläiset ja muut slaavit
Nämä ovat yleensä tarkkoja ja huolellisia treenaajia. Ongelma on se, että ovat yleensä työn perässä Suomeen muuttaneita ja liian vanhoja tullakseen todella hyviksi. Usein treenanneet kotimaassaan jotain nyrkkeilyä, samboa tai vastaavaa.

Keskiaasialaiset
Ihmettelitkö miksi Tsingis-Kaanin armeija oli niin pelottava? Älä ihmettele enää. Nämä ovat soturikansaa. Ei niinkään aggressiivisia kuin kylmän tuhoisia. Eivät välitä jos niitä lyö ja pää pelaa kehässä. Tähän ryhmään kuuluvat mm. kazakit, uzbekit, tadzikit sekä osa afgaaneista ja pakistanilaisista (osa rinnastuu pikemmin arabeihin).

Länsimaalaiset
Länsimaalaiset ei-suomalaiset ovat selkeästi kaikkein huonoimpia ja jäävät järkiään ihan alkeisasteelle. Yleensä jotain +20v vaihto-opiskelijoita, jotka eivät osaa yhtään suomea ja kiinnostuksen kohteetkin on muualla, jolloin homma jää puuhasteluksi, elleivät sitten ole jo kotimaassaan treenanneet enemmän.

Itäaasialaiset
Vaihtelee tosi paljon maan mukaan. Teollisuusmaista tulevat rinnastuvat lähinnä länsimaalaisiin. Vietnamilaiset ovat usein jokseenkin kantasuomalaisia vastaavia, kun ovat ehkä syntyneetkin Suomessa ja integroituneet tosi hyvin. Thaimaalaisista osa on treenannut kotimaassaan ja voi olla todella hyviä valmiiksi.

Afrikkalaiset
Määräänsä nähden yllättävän vähän näkyy kamppailusaleilla. Monenlaista tyyppiä, enkä ole oikein saanut mitään selkeää kuvaa. Ehkä siksikin että eri Afrikan osista tulevat ovat hyvin erilaisista kulttuureista. Länsifrikkalaisilla on usein hyvät nopeusominaisuudet.

Kaukasialaiset
Tsetseenit, dagestanilaiset, georgialaiset ja vastaavat. Nämä ovat jonkinlainen sekoitus arabeja ja slaaveja. Tulisempia kuin slaavit mutta eivät niin ailahtelevia kuin arabit. Kovia taistelijoita, mutta vähän sama ongelma kuin slaaveilla eli usein turhan vanhoja.

Let's block ads! (Why?)



Maahanmuuttajakamppailijat

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire