mercredi 28 décembre 2016

Pakkoruotsi Pois!

Se osa oppilaista, jotka reputtaa siinä ruotsissa on muutenkin nii luupää renki-tasoa, että ne mokaa kyllä muissakin aineissa. Onneksi Suomessa tarvitaan myös duunareita.

Pohjoismaissa pärjää englannilla, mutta saat paremmat mahdollisuudet niissä työskentelemiseen kun osaat ruotsia. Jokaisessa maassa pääsee loistamaan, kun osaa puhua paikallista kieltä. Avaa monia uusia mahdollisuuksia.

Ruotsi ja saksa ovat lähellä toisiaan. Mulla ruotsin opiskelusta oli paljon hyötyä saksan opinnoissa. Toisiaan tukevia kieliä.

Suomalaisilla on heikko itsetunto, kun kuvitellaan ruotsia opiskeltavan vähemmistön takia. Näin oli joskus, nykyään ruotsia opiskellaan yleissivistyksen vuoksi.

Lukio nyt on niin sairaan helppo laitos, että siitä pääsee vihellellen läpi. Ei siellä paljon jotkun ruotsin kurssit tunnu. Jos niitten kanssa joutuu taistelemaan, niin voi kysyä itseltään mitä siellä lukiossa edes tekee?

Muakin nyppi aikoinaan opiskella ruotsia koulussa, mutta nyt vasta tajuan kuinka paljon siitä on ollut mulle elämässä hyötyä.

Let's block ads! (Why?)



Pakkoruotsi Pois!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire