jeudi 29 décembre 2016

Opiskelijan työmatkojen verovähennykset

Hei, nyt tosiaan taas se aika vuodesta kun ruvetaan miettimään opintotukien takaisinmaksua...

Olen nostellut opintotukea 4 kuukaudelta alkuvuodesta. Tulorajat paukkuu nätisti, vaikka olisikin vain 1 tukikuukausi. Eli jotain joutuu makselemaan joka tapauksessa.(noin 500€/kk)

Verottaja vähentää kodin ja työpaikat välisistä matkoista aiheutuneet kustannukset verotettavasta ansiotulosta. Ymmärrykseni mukaan Kela tekee samaa hyvin nihkeästi. Olen jo kahden ensimmäisen työssä olo kk aikana ajellut kotoa töihin ja takaisin melkein 9tkm. Verotettavaan ansiotuloon tuo vaikuttaa jo, mutta suostuuko kela huomioimaan työmatkoista aiheutuneita kustannuksia verotettavassa ansiotulossa, johon tuo opiskelijan opintotuen takaisinperistä perustuu?

Eli jos esimerkiksi kuluvanavuonna olen ajellut kotoa töihin ja takaisin yhteensä 15tkm. Tuon lasketaan omalla autolla, koska julkista liikennettä välillä verottajan ehdoilla ei ole. Eli 0,25€x15 000km= 3750€. Tästä vähennetään ilmeisesti vielä omavastuuta (noin750€?). Jos vuoden tulot olisivat vaikka 25 000€, nyt verotettavaa ansiotuloa ei olisikaan enää kuin 22 000€. Veroon tuo vaikutus on pieni, mutta verotettava ansiotulo vaikuttaa opiskelun aikaisiin tukiin ja omiin tienesti rajoihin. Hyväksyykö kela siis näitä verovähennyksiä vai haistattavatko pitkät?

This article passed through the Full-Text RSS service - if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at http://ift.tt/jcXqJW.
Recommended article: The Guardian's Summary of Julian Assange's Interview Went Viral and Was Completely False.



Opiskelijan työmatkojen verovähennykset

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire