dimanche 29 janvier 2017

Jalkapöydän murtuman kuntoutus.

Eli aikaa on onnettomuudesta on kulunut jo 4 kk ja jalka kipeytyy rasituksessa. Lisäksi pientä ontumista vaikka pyrin kävelemään mahd rauhassa ja oikein.

Sain todella huonot ohjeet TYKS:stä ja olen varannutkin fyssari ajan. Jalkapöytä leikattiin ja lisättiin kolme ruuvia isovarpaan taakse nilkan suuntaan. Voin laittaa tähän röntgenkuvan myöhemmin. Pöytä ei ole enää kipeä, mutta kehräsluun vieressä oleva luu oli murskaantunut. Sitä ei saatu kuntoon. Se on luutunut mutta väärään asentoon. Yksi entinen fyssari katsoi sitä ja sanoi että siinä on rustoa joka on kuin kipsi. Siitäkin tulee kuva voin lisätä myöhemmin.

Nyt on hyvä salikausi menossa treeni sujuu hyvin yläkropalta mutta jalat. Esim kyykky jossa joudun pitämään todella pienet painot ja teen prässillä auttaen heikompaa jalkaa kädellä työntäen.

Miten kuntouttaa pitääkö kyykky jättää kokonaan? Murtumasta aikaa 5kk.

Jalkapohjan pyörittely ja koukistamien 3x 25 kuului harjoitteisiin sekä rauhallinen kävely jossa pyritään mahdollisimman oikeaan liikerataan. Kantapää osuu ensin maahan , jalkapohja ja sitten varpaat ja pieni työntö varpailla ja uusi askel. Tuo kyllä kuntouttaa mutta mitä muita keinoja on.?Fysioterapeutti sanoi että kun minulla on massaa niin paljon niin(liikaa 104 kg /183cm) nyt kyykyt vain tangolla, uusi murtumakin mahdollinen.

Nyt 1kk treenin jälkeen huomaa jo että keho epämuodostuu eli jalat ovat ohuet. Ennenkaikkea toki kuntoutus, juoksemaan en pysty kirurgin sanojen mukaan koskaan! Mutta on tässä noin 20m hölkkiä jo. Kipua siitä seuraa ja se on aina varoitusmerkki.

Älkää kommentoiko Lääkäriin Fyssarille aika on varattuna mutta täällä kokemusta paljon. Minkälainen tuki esim kannattaisi hommata? Olen pitänyt vain liimasidettä. Kierretäänkö se jalan sisäreunaa kohti vai ulko?

Salilla käytän tasapohjaisia salikenkiä mutta ulkona varmaan tukevat lenkkarit olisivat parhaat?

Let's block ads! (Why?)



Jalkapöydän murtuman kuntoutus.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire