vendredi 27 janvier 2017

Kestävyyspainotteinen treeni + loikat/spurtit

Olisiko täällä ihmisillä antaa vinkkejä tai kertoa kokemuksia otsikon aiheesta, tai onko tällainen systeemi ylipäänsä kannattavaa, elikkäs:

Olen reippaan vuoden treenitauon jälkeen hommannut kortin salille, missä on mahdollisuus myös ns. toiminnalliseen treeniin, on juoksurataa, hyppyboksia jne.

Koska lihakseni ovat ripulisessa kunnossa, ajattelin ensimmäiset kuukaudet panostaa lähinnä kestävyyteen ja kestävyysvoimaan. Siis joitan sarjoja minimissään kahdeksalla toistolla, mutta pääasiassa yli 12:lla. Lisäksi ajatuksena olisi tehdä reippaasti core-treeniä. Jostain syystä ohjelmissa tuntuu yleensä olevan vatsalihasten ja alaselän lihaksiin (varsinkin syviin) keskittynyttä treeniä vain yhtenä päivänä, mutta aina on tuntunut siltä ettei se riitä minulle. Johtunee siitä että olen näitä lihaksia treenannut melko ylikorostuneesti jo todella nuoresta pitäen ja muutenkin niiden tekeminen rankalla tavalla on ollut aina mukavaa puuhaa.

Olen ajatellut tehdä neljä erilaista treenipäivää kaksijakoisella systeemillä. Jalkatreeniin kuuluisi perinteiset kyykyt, mavet, jalkaprässit, ojentajat/koukistajat. Mutta salin varustukseen kuuluva juoksurata houkuttelisi tekemään myös spurtti ja loikkatreeniä. Ei sillä että nykyisin minkään erityisen tavoitteen takia treenaisin tai tekisin sitä palloilulajia tukevana, kuten joskus tein. Ajatuksena saada lähinnä vähän lisää sähäkkyyttä ja räjähtävyyttä tätä kautta + näiden treenien tekeminen vuosia sitten oli mukavaa puuhaa. Pelkkä painojen kolistelu on niin puuduttavaa välillä.

Tarkka kysymykseni siis olisi, millaisia liikkeitä ja millaisia sarjoja tällaiselta pohjalta ajateltuun ohjelmaan voisi sisällyttää ja minä treenipäivänä kannattaisi tällainen loikka/spurtti -päivä pitää? Jos jollain on vastaavanlainen ohjelma käytössä tai viitsimys heittää jonkinlainen ehdotelma, arvostaisin kovasti. Vaikken varmaankaan toisen ihmisen ohjelmaa kokonaisuudessaan käyttäisikään, voisi niistä saada jonkinlaista hyvää ideaa.

Kiitos jo valmiiksi kaikille hyville vastaajille ja anteeksi jos avaukseni on sekava.

Let's block ads! (Why?)



Kestävyyspainotteinen treeni + loikat/spurtit

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire