dimanche 18 octobre 2020

Onko pakko kyykätä? Miten parantaa olkapäiden liikkuvuutta? + muita epätoivoisen aloittelijan ongelmia

Heippa ihanat ja avuliaat salikörmyt!

Poistailin tänne muutama kuukausi ekaa kertaa, kun aloittelin saliharrastuksen parissa. Nyt eteen on tulleet ensimmäiset ongelmat, joihin tarvitsisin kokeneempien neuvoa. PT olisi varmaan paras ratkaisu, mutta näin köyhänä opiskelijana mahdoton, kun salikorttikin vie kuukausibudjetista todella ison osan. Eikun vaan suoraan kysymyksiin:

Onko kehittyäkseen "pakko" kyykätä? Joo mitään muuta ei ole pakko kuin kuolla, mutta tajuatte kyllä. Kyykkäisin muuten oikein mielelläni, mutta en pääse mitenkään ns. butt wink -ilmiöstä eroon! Olen kuvannut omaa tekemistäni ja yrittänyt sen perusteella muuttaa, mutta ei vaan ota onnistuakseen... Nilkan liikkuvuus on hyvä, joten siitä ei ole kiinni. Kokeilin myös etukyykkyä muutamaan otteeseen, kun kuulemma siinä olisi helpompi pitää selkä neutraalissa asennossa. No, eipä onnistunut meikäläiseltä. Kyykkääminen siis kipeyttää alaselkää. Onko nyt fiksumpaa tehdä jotain muuta kyykyn tilalla? Jalkaprässi, polven ojennus laitteessa...? Takareisiä ja persusta tulee treenattua mavella, kun se puolestaan tuntuu onnistuvan hyvin - vaikkakin on kait yleisesti vaikeana pidetty liike.

Pystypunnerruksessa (tangolla) olen huomannut, etten saa käsiä aivan suoraksi ylös, eli olkapäiden liikkuvuus on ilmeisesti vähän huono. Mikä olisi paras tapa tätä parantaa? Jostain luin, että roikkuminen olisi paras liike, mutta ei se ainakaan minulla ole suuremmin auttanut. Roikkunut olen ovitangossa säännöllisen epäsäännöllisesti jo ennen saliharrastusta. Voiko olla niin, että olkanivelen rakenne on vaan liikkuvuudeltaan yksilöllinen? Kannattaako vajaalla liikkkuvuudella tehdä pystypunnerruksia vai jotain muita liikkeitä olkapäille?

Leuanvedossa sain alkuun todella nopeasti tuloksia! Teen avustettuja leukoja kuminauhalla. Reilussa kuukaudessa maksimitulos parani kolmesta toistosta kahdeksaan. Nyt on siinä kahdeksassa jumitettu jo aika kauan. Kannattaako hinkata näin, ostaa kevyempi kuminauha (sellainen, jolla saisi taas n. 3 toistoa) vai ottaa jotain apuliikkeitä mukaan? Ilman kuminauhaa en saa vieläkään yhtään leukaa...

En saa oikein mitään liikettä tuntumaan rintalihaksessa, koska heikot olkapääni väsähtävät ensin. Onko ehdottaa jotain rintaliikettä, joka ei rasita olkapäitä? Vai odotanko suosiolla olkapäiden kehittymistä, jolloin penkkipunnerrus alkaa ottaa myös rintalihakseen?

SUURI KIITOS kaikille, jotka viitsivät auttaa! :) Vastaa vaikka vain yhteen kysymykseen, jos et jaksa kaikkiin tai tiedä kaikkea.

Let's block ads! (Why?)



Onko pakko kyykätä? Miten parantaa olkapäiden liikkuvuutta? + muita epätoivoisen aloittelijan ongelmia

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire