jeudi 14 janvier 2021

Harrasteammunta

Omassa seurassa treenataan semi-organisoidusti yhdessä. Itse harjoittelen pääasiallisesti parin kaverin kanssa ja yksin. Näin se yleisesti taitaa mennä. Iso osa harjoittelee yksin silloin kun omiin aikatauluihin sopii.

Kallista? Harrastushan on väärä jos kaikki rahat eivät mene :).
Jos aloittelijaa miettii niin hatusta repien halvalla liikenteeseen kalustosta sinänsä tinkimättä budjetti voisi olla jotain luokkaa: ase (esim. CZ Shadow II) n. 1100,- ,lippaita pari ehkä 120, rigi pari sataa ja hyvät kuulosuojaimet ja lasit jonkun satasen. Tuon päälle sitten erilaista viri- ja customosaa budjetin ja henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Jos ottaa taktista tupperwarea esim. Glock'n muodossa säästää aseen hinnasta äkkiä reilusti. Ja niin, perustarvikkeet asehuoltoon tietysti, ei montaa kymppiä.
Alkuinvestoinnin jälkeen patruunat ovatkin sitten se suurin kulu. Jos valitsee 9 mm. ei paukku paljoa maksa. .40 S&W, .45 ACP tai joku .357 Mag. sitten reilusti enemmän. Käytännössä aika moni investoi latauskalustoon ja lataa itse. Jossain ysissä säästö ei välttämättä ole merkittävä, mutta siinäkin on sitten mahdollisuus hyvällä reseptillä tehdä itselle sopivaa patruunaa -> tarkempi, helpompi, nopeampi ampua kuin tehdaspaukku.

Itse ammun classic ja revolver divisioonia. Aseina siis moderni 1911-sarjan ase ja perinteinen revolveri. Ei halvinta hankkia tai käyttää, mutta tyyli ennen kaikkea ;)
Tuolla CZ'lla pääsee standard-divariin joka lienee kilpailijamäärien perusteella suosituin. Glock on sitten production pyssy, myös suosittu luokka. Etenkin nämä uudet punapiste-tähtäin luokat.

Esim. wikipedin practical/ipsc artikkelit ovat hyviä lähtökohtia lajin perusteita ja luonnetta hahmottamaan.

Let's block ads! (Why?)



Harrasteammunta

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire