lundi 25 janvier 2021

Kamppailukokemuksesi?

Vähän sivuaa aihetta, mutta kun tullut matkusteltua melkoisen paljon jo tähään ikään nähden, niin samalla on myös tullut myös treenailtua ulkomailla erilaisilla saleilla. Täytyy sanoa että on ollut osa melkoisia kokemuksia, niin ajattelin "avautua" nyt parista jos joku huomaa jotain vastaavia kokemuksia.

Alkutiedot : on kuitenkin useampi vuosi jonkinlaista pystytreeniä takana, nyrkkeilyä tullut kokeiltua. Potkunyrkkeilyä tullut kokeiltua jokusen aikaa mutta enimmäkseen thainyrkkeilyä. Että ei mitään mestaritasoa, mutta perustekniikat on kohtalaisen hallussa, mutta tiettyjä juttuja on enää vaikea lähteä muuttamaan.

A) Joillakin saleilla pakotetaan lyömään se yläkoukku käsi sivuasennossa, vaikka sitä on kuinka useasti tullut kokeiltua eri etäisyyksillä ja vaikka millä tavoilla niin kaikkein luonnollisin se on itselle niin että nyrkissä on peukalo ylöspäin. En ymmärrä miksi pitää pakottaa tekemään se jollain tavalla joka ei kuitenkaan ole väärin vaan asiasta on vaan 3 eri kuppikuntaa (osa kannattaa peukalo ylöspäin, osa peukalo itseensä päin ja osa etäisyyden mukaan, voi olla muitakin???)

B) Uudessa-seelannissa kävin katsastamassa thainyrkkeily salin, että mitenkä hommat hoituu niin alkuverryttelyt oli ihan normaalit, mutta kun päästiin tekniikoihin... Ensimmäinen liikesarja oli oikeasti joku 15 liikkeen combo (tuli ihan mortal combat mieleen) jossa oli joku 5 lyöntisarjaa, potku, väistö, 4 lyöntisarjaa, 2 potkua, väistö ja potku (itsellä on lihasmuisti luokkaa vammainen, harvoin tulee yli 5 liikkeen sarjoja vedettyä missään tilanteessa) niin kysyin sitten vieressä treenaavalta että eikö tää sarjanpituus ole sen mielestä aika helvetin pitkä (ei kukaan tule käyttämään tuollaista missään ottelussakaan) niin sanoi että tämähän on normaaleihin setteihin verrattuna melko lyhyt. Treenit jäit tällä salillä tähän kertaan.

C) Sama maa, uusi sali. Menin salille treenaamaan niin sanottiin suoraan että vuoden verran pitää treenata ennenkuin pääsee pois aloittelija ryhmästä pois, siinä sitten tunnin verran treenasin siks sak liikkumista ilman että jalat menee yhteen. Samalla katselin kun joku juuri vuoden verran treenannut heittää tekniikoita "ammaryhmässä" aivan päin persettä ja minäkin voisin opettaa kyseistä kaveria helposti. Treeinit jäi sielläkin yhteen kertaan.

D) Sen enempiä selostuksia tällä kertaa kertomatta, niin parhaat salit missä olen treenannut on Sitjapho sali thaimaassa ja teukka ukkosen vetämä sali jykylässä.

Let's block ads! (Why?)



Kamppailukokemuksesi?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire