mercredi 13 janvier 2021

Olev Annuksen elämäkerta "Tallinnan terminaattori"

Tätä kirjaa lukiessa miettii, että kärsiikö kirjoittaja erittäin pahasta dementiasta. Eikö tosiaan muista, mitä juuri edellisellä sivulla kirjoitti. Kirjassa hakataan niin paljon ihmisiä, että Marko Lönnqvist, Nacci Tranberg ja Immu vaikuttaa pyhäkoulupojilta tämän rinnalla. "Kops - tumps - pam - titityy" -tyylinen kerronta tekee kirjasta melko raskaan ja väkisinkin miettii, että mille kohdeyleisölle tämä kirja on suunnattu. Harmittaa, että Olevin varmasti mielenkiintoinen elämä ja elämänvaiheet jää kirjassa täysin noiden "titityy" turpaanlyöntikohtausten ja yksinkertaistettujen rautalangasta väännettyjen treenimetodien selvitysten varjoon. Olisin mielelläni lukenut tarkemman kuvauksen Olevin elämänvaiheista kuin siitä, mitä on pudotussarja tai milloin missäkin ja ketäkin lyötiin turpaan niin, että "kops ja titityy" toinen tippuu katuun. Tätä hokemaa kirjassa jaksetaan toistaa kyllästymiseen asti ja sen yli.

Itse asiassa kirjasta jäi hyvinkin ristiriitainen kuva Olevista. Jos tämän ihan kylmiltään lukisi ilman voimailualan taustaa niin mieleen piirtyisi vain pahojen henkisten ongelmien kanssa painivasta erittäin väkivaltaisesta ja vaarallisesta kehonrakentajasta. Ajoittain jopa miettii, että onko asia tosiaan niin ja omat bodauslehdestä nuorena mieleen maalatut mielikuvat sankarimaisesta kehonrakentajasta ei suostu murtumaan. En oikein tiedä, että kannattiko tätä kirjaa sen puolesta lukea ja miksi se jäi harmittamaan.

Mutta kaikesta huolimatta ainakin pitkän linjan voimailijoiden kannattaa tämä kirja lukea. Siinä käy hyvin ilmi, että kyllä sitä on ennekin ollut kehonrakennuspiireissä sitä "KooPee:mäistä" kyräilyä ja old school -meininki on lähinnä legendaa. Historia on vain toistanut itseään.

On totta, että Olev on todellinen legenda, mutta kirja kyllä menee jo tässäkin överiksi. Jos joku lukee tuon kirjan niin voisi laskea, kuinka monta kertaa kirjassa mainitaan, ettei Olev hikoile. Itse putosin jo laskuista.

Let's block ads! (Why?)



Olev Annuksen elämäkerta "Tallinnan terminaattori"

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire