mardi 28 mars 2017

Kyykky 3 kertaa viikossa?

emperor: mitä tarkotat nostotuntumalla?

heh... lihas ON kuin nainen... mutta noi ohjelman sarjat ois tarkotus tehä just noin ku on laitettu... eli esim. vkon 7 kolmas treeni 8*5*85% tehdään tollasena... eli 40 nostoa 85%:lla. ei oo muuten kovin kevyt keikka... mutta uskosin, että sen jälkeen ei juuri muutama tiukkakaan ykkönen tunnu missään.

tarkotus on siis pyrkiä pois pyramidivenkoiluista ja keskittyä siihen, mikä on tärkeetä: työntekoon. eka määrä, sitten teho. eka aineenvaihdunta, sitten hermosto. yksinkertaista.

periaatteessa tietenkin kaikki ohjelmat on vaan "tahroja paperilla, älä siis suutu...", eli niitä voi tietenkin myös soveltaa. mun periaatteiden mukaan ohjelmassa kuitenkin pitää olla selkee juoni. ei pelkällä puhtaalla mutulla aina pärjää... tossa laittamassani se on
- kokonaisvolyymin nosto (laske vaikka, näet aaltoliikkeen)
- nopeuden parantaminen/ylläpito
eli se, mitä peruskauden pitäs pitää sisällään ja kaikkee, mitä kasvava nuorimies tarvii.

se, mikä joitain ihmetyttää, on toi suuri työsarjojen määrä ja ehkä frekvenssikin... no oikeestaanhan noissa ei tehdä juuri yhtään sarjaa loppuun asti... vitoset 85%:lla alkaa ehkä oleen tiukkoja...joillekin... eli ei ajeta hermostoa peruskaudella tukkoon, vaan pyritään totuttaan kroppa PIKKUHILJAA volyymin noston kautta suurempaan työmäärään=voimaa tulee.

kuten huomaat, monet treenit toistuu viikosta toiseen samoina. osa vaihtuu parin viikon välein... ei siis nosteta määrää joka paikassa yhtäaikaa ja liikaa. päätreenihän on toi c. siinä se aalto näkyy parhaiten. b- treeni on aika puhdasta nopeutta painottaen sen nopeus- ja voimapäätä vuoroviikoin ja niissä prosentit ja määrät on aika samat. a- treeni taas on tästä väliltä ja on omiaan lisäämään kokonaisvolyymiä.

kun alat tehdä tota kasaa, kannattaa sitten olla hyvin tarkka siitä, että pystyy noi tekeen. se 8*5*85% pitäs tulla joka sarja sillai, että aina yhen toiston/sarjan vois vielä ihan hyvin tehdä. ei siis mitään ääritiukkoja sarjoja. muutenkin joka treenissä pitäs olla sellanen fiilis suuresta sarjamäärästä huolimatta, että töitä on tullut tehtyä, mutta olis vielä varaa... kisoissa/testeissä sitten katotaan se raja vasta.

erikoisuuksista vois mainita sellasen pudotuskyykyn esim. b-treeniin: rauhassa alas ja viimenen 10-20cm lyöden kunnon pompun kautta ylös. kehittää elastista voimantuottoa. tälle vastineena sitten esim. a-treenissä voi kokeilla boxia jne...

force: kiitos vaan, mutta punaseks tollanen vetää :) laita mieluummin rahaa tilille :D saa ostettua vauvalle vaippoja heheee... vizivizi.

Let's block ads! (Why?)



Kyykky 3 kertaa viikossa?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire