vendredi 31 mars 2017

Paljonkos leukoja menee?

Leuanvedosta oli muuten asiaa juuri ilmestyneessä Bodaus-lehdessä. (Niin, tiedän kyllä, että tällä palstalla sitä pidetään p***alehtenä, mutta mie luen sitä jostain syystä mieluummin kuin erästä toista, täällä hehkutettua lehteä.)

Lainaan joitakin vinkkejä:
1. Purista tankoa niin kovaa kuin jaksat.
2. Jännitä kaikkia vartalosi lihaksia: käsien ja selän lisäksi vatsalihakset ja pakarat ovat keskeisessä osassa. Älä vedä pelkästään käsillä, vaan käytä myös selkälihaksia.
3. Vedä leukoja useita kertoja viikossa vaihdellen (tummennus/metri) harjoituksien rasittavuutta, eri leuanvetoliikkeitä ja toistomääriä.
4. Älä treenaa loppuun asti!

Tuo vaihtelu on taas avainsana. Samat esim. 3 x 10 sarjat eivät kehitä pitkälle. Tikapuut on eräs keino tehdä leuanvetoja rasittumatta liiaksi. Se tarkoittaa, että etenet treenissäsi nousujohteisesti lähelle maksimiasi, mutta et treenaa loppuun asti, esim. 1, 2, 3, 4, 5 ja uudelleen alusta 1, 2, 3, 4 ja taas 1, 2, 3 ja vielä 1, 2. Treenikaverin kanssa tätä voi toteuttaa erinomaisesti: eka vetää yhden leuan ja palautuu toisen vetäessä, siitä jatketaan vedellen vuoronperään yhä useampia toistoja. Samalla voi kannustaa toinen toista.

Jos et omalla painolla jaksa vetää leukoja, vedä ylätaljalla. Esim. painat 50 kg, pane painopakkaan vaikkapa 35 kg ja ala vetää (hih - mutta varmasti ymmärsitte, mitä meinasin). Itsekin vedän aika usein leukaa ylätaljalla, ainakin silloin, kun/jos dippivyö on varattu enkä pääse vetämään "normaalisti" lisäpainolla. Mie harrastan pelkästään vastaoteleuanvetoa, mutta voi sitä tehdä myötäotteella niin tangolla kuin taljassakin.

Jos vasta aloitat leuanvetoa, voit treenata sitä 3 x 10. Mutta jos aiot vedellä useamman kerran viikossa vaihtele ihmeessä sarjapituuksia ja painoja. Tuo lehden pointti, että ei viimeisille asti, on hyvä muistaa. Kun lopetat, olon pitäisi olla pirteä, ja sinun pitäisi tuntea olosi vahvemmaksi kuin ennen treeniä. Tämä vain osviitaksi, itsekukin osaa varmaan tehdä henk.koht. toimivimmat treenit. Kuukauden välein voisi aina testata kuntoaan, ja kokemuksesta voin sanoa, että enkkatesti käy loistavasti yhdestä treenikerrasta. En yleensäkään treenaa selälle kovin monella liikkeellä. Leuanvedon jälkeen ehkes tankokulmasoutua/T-soutua/tavallista soutua alataljassa.

Loppuun kait se pakollinen tulostiedotus. Virallisissa kisoissa on noussut yksi toisto 20 kilon lisäpainolla (pari tuumaa vaille nosto 25 kg lisänä, ahnehdin, mokoma, liikaa). Toistoenkka on tehty yli 10 vuotta ja kiloa sitten, 18. Nykyisin pyrin siihen, että milloin hyvänsä menisi se 10. Nykykunnon toistomaksimista ei ole aavistustakaan, enkä rupea yötä myöten sitä kokeilemaan. :zzzz: *Wanha* siirtyy huomenna vapaalle. Jee! :D

Let's block ads! (Why?)



Paljonkos leukoja menee?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire