jeudi 30 mars 2017

Laihasta lihaksikkaaksi

Ymmärrän turhautumisen laihuuteen. Siitä kärsii moni nuori mies, jolla luontaisesti hoikka rakenne, mutta haluaisi lihaksikkaan olemuksen. Itse olin tuon ikäisenä vielä pidempi ja laihempi. Itse asiassa aloittajan fysiikka näyttää minusta oikein hyvältä ja kehityskelpoiselta. Kyseessä ei ole mikään laihaläski, vaan sixpäck orastaa ja hauiksessakin näkyy vähän pattia. Hartiat eivät ole mitenkään kapeat eikä lantio leveä. Tuohon on hyvä alkaa rakentaa pihviä pikkuhiljaa.

Sanot ettei sali ole sun juttu, ainakaan vielä? Jos viittaat siihen että pitäisi ensin hankkia massaa niin ei pidä paikkaansa. Itse ainakin teininä mietin ettei niin laihana vielä viitsisi sinne mennä. Mutta siellähän sitä massaa nienomaan hankitaan. Tosin jos pituuskasvusi on vielä selkeästi kesken ja viittaat siihen, niin sitten voi olla eri asia. Kyllä salitreenin voi silloinkin mielestäni maltilla aloittaa, kun välttää liian raskaita rautoja.

Eli salille mars, kolme kertaa viikossa lienee hyvä määrä alkuun. Perusliikkeitä kuten kyykky, leuanveto, penkki. Yllä mainittu golden six on varsin hyvä treeniohjelma alkuun. Ja sitten sitä MALTTIA, jota ei voi liikaa korostaa. Panosta oikeanlaiseen suoritustekniikkaan niin vältyt loukkaantumisilta. Varsinkin kyykky kannattaa opetella kunnolla, aluksi ihan omalla painolla tai pelkällä tangolla tehden. Itse en 16 vuotiaana kukkakeppinä jaksanut edes 40 kilolla tehdä tarpeeksi syviä kyykkyjä, mutta vähempää ei kehdannut tankoon laittaa kun kaveri jaksoi. Älä tee samaa virhettä, vaan nöyrästi alussa painojen suhteen. Ruokavaliona puhdasta perusruokaa, jossa tarpeeksi proteiinia, eikä liikaa kovia rasvoja. Tärkeää on säännöllinen ruokailu, noin viisi ateriaa päivässä.

Jos haluat samantien oikeille raiteille, niin ota heti valmentaja. Esim. Markku Tikka ottanee uusia valmennettavia, miehellä oma ketju kilpailijat ja bodyjuorut -osiossa. Hyvän valmentajan ohjeilla joudut vähemmän tekemään asioita yrityksen ja erehdyksen kautta.

Let's block ads! (Why?)



Laihasta lihaksikkaaksi

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire