lundi 27 mars 2017

Ylikunto, uutta infoa

Tiedän että on useita keskusteluja ylikunnosta, kuten nämä: http://ift.tt/2n9w3gv sekä: http://ift.tt/2o2gKLw mutta ajattelin aloittaa uuden, koska tässä siitä keskustellaan hieman eri kantilta.

Olen tutkinut tätä ylikunto juttua hartaasti ja tullut siihen tulokseen, että voi hyvinkin olla, että se johtuu tavallisella kuntoilijalla luultavasti Kroonisesta väsymysoireyhtymästä CFS, Fibromyalfia, Lisämunuaisten vajaa toiminnasta, reumat, MS, masennuksesta, pelkotiloista, muista psyykkisistä jutuista ja tai muiden vastaavien vaikeasti diagnosoitavista taudeista. Näistä taudeista ei oikein kukaan tiedä varmuudella mistä ne johtuvat ja ovatko ne yksi ja sama juttu, koska niissä on monissa samat oireet. Eli tämä asia ei ole mikään helppo selvittää.

Ylikunnon oireet ovat aika lähellä yllämainittuihin tauteihin, joten ne voivat hyvinkin olla sama asia tai osa näiden tautien oireyhtymää. Voi olla että ylikuntoisella on joku näiden yllä mainittujen tautien esiaste tai kroonista tulehdusta joka heikentää immuniteettia ja kuntoa ja sitten jo aivan tavallisen kuntoilun jälkeen laukeaa oireilu. Joku yhteys on selvästi lisämunuaisten tuottamalla kortisoolilla ja tai hormoneilla.

Ainakaan minun kohdalla ei voi puhua mistään virallisesta ylikunnosta, koska treenaan aina aika maltillisesti. Ehkä huippu-urheilijoilla ja joillain sellaisilla henkilöillä jotka treenaa täysillä 7 päivää viikossa pitkiä aikoja voi tulla todellista ylikuntoa, mutta meillä harrastelioilla tuskin on kyse siitä. Enemmän voi olla kyse ylirasittumisesta, koska on päällä kroonisia tulehdustiloja, CFS, ja tai koska lisämunaiset eivät toimi oikein ja siten eivät kestä kuntoilun aiheuttamaa stressiä.

Toivoisin vastauksia henkilöiltä jotka ovat päässeet ylikunnosta eroon. Eli miten he onnistuivat siinä? Kauanko siihen meni? Uusiutuuko oireilu, kuten esim. minulla tekee? Jne…Kaikki info on hyvästä tässä tärkeässä jutussa.

Alla on linkkejä ja infoa.

Tässä infoa Kroonisesta väsymyksestä: http://ift.tt/2n9Hftn

Tässä lisämunaisten vajaa toiminnasta: http://ift.tt/2o2EmzR

ja tässä lisää: http://ift.tt/2o2BToY

Tässä todella tärkeä juttu stressistä ja siitä kuinka se on mukana CFS/ME and Fibromyalgia http://ift.tt/2n9EBUO

Lisämunaisen toiminnan voi testata kotikonstein. Yksi on mitata lämpöä useita kertoja. Siitä löytyy lisä tietoa netistä. Toinen on että illalla valaise peilin edessä toiseen silmään vinosta taskulampulla. Jos pupilli ei pienene ja tai suurenee, niin sitten voi epäillä lisämunuaisen vajaa toiminta. Kolmas konsti on ottaa kyypakkauksesta yhdestä tabletista ¼ osa heti aamulla herättyäsi ja jos olo paranee 2-4 tunnin sisään, niin se on myös merkki että kyseessä voi olla lisämunaisen vajaatoiminta.

Näistä testeistä on lisää tällä sivustolla, kuten on paljon muutakin infoa Kroonisesta väsymyksestä: http://ift.tt/2o2jxnX

Maitohapot: http://ift.tt/2o2s7TR JA

Fosforiini: http://ift.tt/2n9Hbdk

http://ift.tt/2n9wNCh

The findings suggest that PS (suomeksi: fosforiini ) is an effective supplement for combating exercise-induced stress and preventing the physiological deterioration that can accompany too much exercise. PS supplementation promotes a desired hormonal status for athletes by blunting increases in cortisol levels.

Eli yllä olevan ja omien kokemusten (itsellä on aina vatsa pömpöllään kun on tämä ongelma päällä) kannattaa kokeille rankasti lacto-acidophilusta ja fosforiinia 600mg. Ja itse asiassa viimevuosina kesäisin on tehnyt A B piimää mieli ja sitä olen myös juonutkin, vaikka se ei ole koskaan ennen kuulunut ruokailuuni. Eli olen hakeutunut oikean tuotteen luokse alitajuisesti. Tästä on myös tutkimuksia, että lapsille pidetty hetki jossain sisäoppilaitoksessa ravinolla josta puuttuu joku mineraali ja kun sellaista ruokaa missä tätä mineraalia on, on lisätty seisovaan pöytään, lapset ovat ottaneet sitä automaattisesti. Toinen esim. on kun tulee kuuma kesä tai menee etelään lomalle ja alkaa hikoilemaan, niin silloin alkaa heti tekee mieli suolaisia ruokia. Eli ehkä pitäisi kuunnella omaa kroppaa näissä asioissa enemmän.

Ja tässä siitä kuinka tumma suklaa saattaa auttaa stressihormoonitasojen kanssa. Jos alkaa syömään suklaata, niin ehkä kannattaa pysyä raakasuklaassa. Lähes kaikki kaupallinen suklaa on sokerivelliä tai muuten pilattua: Daily consumption of 40 g of dark chocolate during a period of 2 weeks reduces the urinary excretion of the stress hormone cortisol and catecholamines, while reducing other metabolic indicators of stress.

http://ift.tt/2n9wUOc

Tässä lisää testejä korkeasta kortisoonista: http://ift.tt/12Ycrgq

EBV Epstein Barr Virus: If the virus lasts more than six months, it is frequently called chronic EBV infection. Some doctors think EBV is the cause of a chronic condition called Chronic Fatigue Syndrome (CFS), although this has not been definitively proven. On arvioitu, että yhdysvaltalaisista jopa 96 % saisi Epstein-Barr-virustartunnan ennen 40-vuotispäiväänsä.

Eli tämäkin virus saattaa olla osa ongelmaa… eli sekaista tämä ylikunto juttu on. Jos joku innostuu kahlaamaan ja lukemaan kaikki noi linkit läpi, niin olisi mukava saada mielipiteitä ja uusia ideoita tämän jutun ympäriltä.

Let's block ads! (Why?)



Ylikunto, uutta infoa

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire